Mantelzorgcompliment voor alle mantelzorgers

Datum: 09-03-2023

13:00 uur - De gemeente Hellendoorn heeft grote waardering voor het werk van mantelzorgers. Zij zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als blijk van waardering biedt de gemeente mantelzorgers graag een compliment ter waarde van € 50 aan of een arrangement van ZINiN.

 

 

Via Evenmens Hellendoorn hebben mantelzorgers de mogelijkheid om het compliment aan te vragen. Wanneer zij het compliment ook in 2022 aangevraagd hebben, kan dat digitaal via: www.evenmens.nl/complimenthellendoorn. Bent u pas mantelzorger of heeft u het compliment nog niet eerder aangevraagd, dan heeft u diverse momenten om in contact te komen met de mantelzorgconsulenten van de gemeente Hellendoorn. 

Elke tweede en vierde vrijdag van de maand staat de koffie van 10.00 tot 12.00 uur klaar in het kantoor aan de Constantijnstraat 32a in Nijverdal. De aanwezige mantelzorgconsulent kan u die ochtend informeren over het mantelzorgcompliment en de diensten van Evenmens Hellendoorn rondom mantelzorgondersteuning. 

Op 31 maart, 13 september en 20 december van 10.00 tot 12.00 uur hebben mantelzorgers de mogelijkheid om het compliment aan te vragen in de bibliotheek in Hellendoorn. Daarnaast worden het gehele jaar door wandelingen voor mantelzorgers georganiseerd. Na afloop van deze wandelingen is het ook mogelijk om een aanvraag in te dienen. Meer informatie over tijden en data is te vinden op de website van Evenmens.

 

Mantelzorg

Iedereen die minstens drie maanden lang minstens acht uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft, is een mantelzorger. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie te zijn, dat kan ook zorg zijn voor iemand die in een instelling woont. Mantelzorg is niet iets waar iemand bewust voor kiest, het is iets wat je overkomt: je zorgt voor een persoon omdat je er op de één of andere manier een band mee hebt. Dat kan gaan om ouders, kinderen, buren of vrienden. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger. Als mantelzorger kunt u het compliment één maal per jaar aanvragen ook al bent u mantelzorger voor meerdere personen. U kunt kiezen uit een ZINiN arrangement van het theater of de bioscoop, een jaarabonnement voor de ZINiN bibliotheek of een financiële tegemoetkoming van 50 euro.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: