SVVN knokt zich naar prachtige overwinning

Datum: 30-01-2023

11.06 uur - Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. VV Hellendoorn was de enige tegenstander die we nog niet hadden getroffen en dus troffen we deze en wel in een uitwedstrijd. De thuisclub heeft als ambitie om kampioen te worden. Deze ambitie kon naar vorige week zaterdag wel in de ijskast. Hellendoorn verloor de topper bij Rigtersbleek waarmee het gat naar de ongenaakbare koploper maar liefst tien punten werd.

Aangezien Hellendoorn één van de weinige teams hebben die de Enschedeërs tegenstand kan bieden wordt kampioen worden een lastig verhaal. SVVN zou graag de uitstekende prestatie van vorig seizoen herhalen. Daar is nog een lange weg voor te gaan aangezien de groenwitten in de eerste competitiehelft al de nodige punten heeft laten liggen.

Ondanks dat het zonnetje schijnt op Sportpark De Voordam is het stervenskoud als er om half drie wordt afgetrapt voor deze wedstrijd. SVVN speelt tegen deze sterkere tegenstander wat minder open dan vorige week thuis tegen Juventa. SVVN probeert compact te spelen en in tegenstelling tot vorige week zo min mogelijk weg te geven. Daar slaagt SVVN glansrijk in. SVVN strijdt voor elke meter, houdt de ruimtes klein en geeft de thuisclub niet de gelegenheid om in hun spel te komen. Gevolg is dat er eerste helft is met weinig gevaar voor beide doelen.

De beste kans voor SVVN in de eerste helft was al na enkele minuten als Craig Post vanaf links de diepte wordt ingestuurd. De keeper stormt de goal uit en Craig schiet de bal langs de keeper maar ook ruim langs de goal. In de 14de minuut krijgt Hellendoorn een vrije trap op zo’n 20 meter recht voor het doel. Michiel Paap bokst de bal ver naar buiten en de rebound wordt hoog over en naast geschoten. Een tegenvaller voor SVVN is dat al in de 15de minuut Chiel Karkdijk geblesseerd het veld moet verlaten. Zijn vervanger is Delano Burnama.

Een eerste helft met weinig kansen voor beide partijen. In de 28ste minuut komt Thijs Kemperman door op links, maar hij schiet de bal naast het doel van Paap die zijn doel goed klein maakt. Michiel speelt sowieso een uitstekende wedstrijd en brengt in de 35ste minuut stijlvol redding op een vrije trap van Hellendoorn iets buiten de zestien. Zo wordt er de eerste helft niet gescoord. SVVN blijft relatief eenvoudig overeind tegen deze goede tegenstander omdat SVVN een flink portie werklust op de mat brengt.

Na de thee is er in de tweede helft eenzelfde spelbeeld te zien. De thuisploeg heeft dan wel iets meer de bal, maar SVVN werkt zich een slag in de rondte en maakt het Hellendoorn zeer lastig. In de 57ste minuut pareert Michiel Paap een inzet van Ruben Hendriks. De rebound gaat op curieuze wijze naast het doel van SVVN. Twee minuten later neemt Jimmy Scharphof een vrije trap vanaf rechts. Deze wordt door iedereen gemist en gaat maar net naast het doel van Hellendoorn. In de 68ste minuut moet SVVN toch capituleren. Een voorzet van rechts bereikt de geheel vrijstaande Carlos Magno Lopes Macedo en de topschutter weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de thuisclub op voorsprong.

Een tegenvaller voor SVVN dat zich zolang zo uitstekend staande had gehouden. Maar SVVN geeft niet op. Het team blijft strijden en wordt daar uiteindelijk voor beloond. In de 75ste minuut geeft Teun Bakhuis op rechts de bal op Tygo Vliek die als een warm mes door de Hellendoornse boter snijdt. Tygo schiet de bal diagonaal in het doel achter de kansloze keeper Hulsebos van Hellendoorn. Hierna gaat de fanatieke Vladding aanhang achter het doel van Hellendoorn zich nog meer roeren en SVVN voelt dat er wat te halen valt.

In de 80ste minuut stoomt Bas Koedijk vanaf rechts op. Hij slingert de bal voor het doel. Tygo Vliek kopt één keer en twee keer tegen zijn tegenstander aan en besluit het dan maar met zijn voeten te doen. Het goudhaantje van SVVN zet met zijn schot SVVN op voorsprong. Dit tot uitzinnige vreugde van alles en iedereen met een groenwit hart. Wat volgt is nog een hachelijk kwartiertje waarin Hellendoorn de gelijkmaker probeert te forceren. SVVN blijft knokken en als er dan eens gevaar dreigt is er altijd weer Michiel Paap die redding brengt. SVVN blijft op de been en de feestvreugde is groot als scheidsrechter Niels Mulder voor het laatst fluit.

Een collectief uitstekende prestaties waarin iedereen, dus niemand uitgezonderd, een dikke voldoende scoorde met een uitblinkende keeper en een uitstekende Robin de Jong die als een beest stond te verdedigen deze middag. Een prachtige overwinning voor SVVN. Ondanks dat SVVN een plek zakte op de ranglijst (Juventa won ook en gaat SVVN op doelsaldo voorbij), mag SVVN omhoog kijken. SVVN staat weliswaar achtste, maar de nummer drie van de ranglijst heeft slechts twee punten meer. Volgende week zaterdag gaan we terugronde in. Deze begint voor SVVN op eigen grond. Daar ontvangen wij VV Kloosterhaar. De wedstrijd begint om 14:30 uur.