De inschrijving voor een kavel in Hellendoorn Noord fase 1b is geopend

Datum: 19-01-2023

16.18 uur - Donderdagmiddag 19 januari om 16:00 uur is de kavel inschrijving voor Hellendoorn Noord fase 1b geopend. Iedereen die interesse heeft in een kavel in het gebied tussen De Isakke en de Ommerweg in het speelse en groene Hellendoorn Noord, kan zich tot en met maandag 6 februari 9:00 uur inschrijven via www.hellendoorn.nl.

De loting van de kavels vindt voor alle ingeschreven kandidaten plaats op dinsdagavond 14 februari om 19:00 uur In De Tonne.
 
In totaal worden er 22 kavels uitgegeven. 12 twee-onder-een-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen. De kavelprijzen variëren van € 89.700,00 v.o.n. voor een twee-onder-een-kapwoning met een perceeloppervlakte van 250 m2. tot € 277.500 v.o.n. voor een vrijstaande woning met een perceeloppervlakte van 785 m2. De grondprijs is vastgesteld op 290,- per m2 exclusief btw. In deze tweede fase wordt net als bij de vorige fase ingezet op een groene en speelse wijk.
 
Gea Oord, wethouder Wonen, is ontzettend blij met de grote belangstelling voor het plan. "Als de informatieavond leidend is voor het aantal inschrijvingen, dan is het veelbelovend. Het plan biedt mensen de kans hun woonwensen te realiseren. De één om kleiner te wonen, de ander juist groter en weer een ander om te verduurzamen. Ik hoop dat iedereen uiteindelijk de kavel krijgt die hij of zij wenst in deze mooie speelse, rustige en groene wijk."
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-02-2023

Er is dringende vraag naar kleine, goedkope woningen. In de toekomst zullen er veel meer alleenstaanden komen, we worden ouder, dus er komen meer mensen van wie de partner overleden is, meer echtscheidingen, en vrouwen verdienen zelf meer geld, en zijn niet meer afhankelijk van man. Daarom is een belangrijke reden waarom de overheid geen belang heeft bij kleine, betaalbare woningen, is dat men dan veel meer kwijt is aan AOW. ...."Hoeveel AOW u krijgt hangt af van uw woonsituatie. Bent u alleenstaand? Dan krijgt u 70% van het minimumloon. Woont u samen of bent u getrouwd? Dan krijgt u 50% van het minimumloon".

Mitis schreef op 16-02-2023

Er is dringende vraag naar kleine, goedkope woningen. Klopt helemaal Tut, kom met een poging van een oplossing. Een probleem herhalen lost niets op...

Geronimo schreef op 17-02-2023

Neem bovenstaande tekening, perceel 62 tm 67 kan men een hofje bouwen met 9 kleine woningen onder en boven aan beide zijden. Dat zijn 36 woningen met aan de zijkant een opslagruimte voor ieder. Dan zijn de kosten 89700,- x 6 / 36 = 14950. Bouwkosten per woning 150000 x 36 = 5,4 miljoen. Nu zijn er 6 woningen, dus 5,4 / 6 = 900000, wat men dus nooit betaald voor zo'n woning. Volgens mij een win win situatie. Enige min, men heeft geen garage, maar je kunt niet alles hebben.

Mitis schreef op 17-02-2023

Idd Geronimo men bouwt nog steeds voor gezinnen en beseft onvoldoende dat de ouderen die in kleine koopwoningen met tuintje trekken een ruime gezinswoning laten vrijkomen. Als 80 plusser trek ik nooit in een appartement in dat bejaarden getto in het centrum. Dan blijf ik lekker in mijn veel te ruime woning en (te) grote tuin zitten.

Jos schreef op 17-02-2023

Met een kavel grote van 11 * 22 meter krijg je geen grote appartementen uitgaande van bebouwing aan twee zijden (voor/achter) en twee lagen. Rekening houdende 2 meter uit de erfgrens bouwen kom je uit op een appartement met een inhoud van maximaal 5 * 8.5 = 42,5 m2 Je hebt dan wel 4 appartementen maar nog geen ruimte voor een schuurtje, containers of dergelijke. Je hebt dan wel dure vierkante meters bij bouwkosten van 150000, dan praten we nog niet eens over een verkoopprijs.

Mitis schreef op 17-02-2023

@ Jos, het gaat mij niet om bouwen op deze plaats het gaat mij om bouwen voor ouderen die geen appartement willen. Gewoon een klein - ook vrijstaand - huisje zeg van 80 M2 met 1 2 pers slaapkamer en een kleintje en met een zonnig tuintje. De kosten boeien me niet als ik mijn huidige kasteel verkoop houd ik zo wie zo geld over. Het stoort me geweldig dat die slapers in het gemeenste huis niet eens op het idee komen het is toch duidelijk een win win situatie.

Jos schreef op 17-02-2023

Je kon je inschrijven voor deze fase. Op een vrije kavel had de oudere gewoon een klein huisje kunnen bouwen naar eigen inzicht.

Geronimo schreef op 18-02-2023

@Jos, dit was gewoon een voorbeeld, omdat deze situatie hierboven geschetst is. Daarbij heb ik een ruimte/schuurtje aan de zijkant, zoals bij de Azaleahof.

Mitis schreef op 23-02-2023

Q: Op een vrije kavel had de oudere gewoon een klein huisje kunnen bouwen naar eigen inzicht. Ik vraag me af Jos of dat klopt maar ik heb hier nog nooit aandacht aan besteed. Mijn ervaring met bouw/verbouw is een lawine van bouwregels zoals past het in het bestemmingsplan nee de dak hoek die u wenst mag niet, enz. De lol is mij dan snel over, het enige wat mag is betalen voor iets wat je niet wil. Kan me ook nauwelijks voor stellen dat tussen het gepresenteerde bouwplan met de standaard eenheidsworst zo'n klein huisje als ik wil wordt toegestaan.

Uw reactie

Naam:
Bericht: