'Wat bezielt je' met Anthoinette Weijn vrijdag 20 januari op HOitv

Datum: 18-01-2023

13.34 uur - Eind december debuteerde Anthoinette Weijn als schrijfster met haar boek ‘Hansi en de engelen.’ Een boek over de idyllische jeugd van een elfjarige jongen in een boerendorpje in de bergen in Oostenrijk. Het verhaal wordt vanuit drie gezichtspunten verteld: vanuit het kind Hansi, vanuit de 73-jarige Hans die terug kijkt op zijn jeugd en vanuit een beschouwelijke verteller.

In het leven van de hoofdpersoon verschijnen steeds ‘engelen’, die hem redden en behoeden voor ongeluk. Al eerder had Anthoinette Weijn zelf sprookjesboeken uitgebracht en verhalen en theaterproducties geschreven.
 
In Wat bezielt je van 20 januari vertelt zij wat haar tot schrijven heeft gebracht en wat haar aantrekt in sprookjes en wonderen, in engelen en dromen. Waarom sprookjes en engelen niet aan kinderen zijn voorbehouden en hoe belangrijk het is de onbevangenheid en de verwondering van de jeugd te blijven behouden
Anthoinette Weijn is geboren en getogen in Nijverdal en groeide op als enig kind van haar ouders met wie zij een innige band had. Toch liep haar leven niet altijd over rozen. Ze moest uit een diep dal klimmen na een moeilijke periode. In Wat bezielt je vertelt ze wat er nodig was om de draad weer op te pakken en opnieuw haar leven te beginnen. Anno 2023 woont ze samen met haar man Hans in een eenvoudig, idyllisch huisje op de Es in Nijverdal, waar ze haar verhalen schrijft met uitzicht op de prachtige natuur. 
 
De uitzending is te zien na het HOi-journaal op vrijdagavond 20 januari om 19.30 uur en wordt het hele weekend herhaald op de halve even uren. Eveneens te zien op de livestream van www.hoimedia.com waar de uitzending ook terug te zien is. 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: