Sophie ter Haar winnaar Helderse Dressuurdagen pony’s

Datum: 21-12-2022

17.00 uur - Dit jaar kon het grote dressuurevenement Helderse Dressuurdagen pony’s in Hippisch Centrum ’t Oale Spoor weer zijn doorgang vinden. Het was te merken dat alle ruiters en amazones uit de omgeving er zin in hadden want de organisatie kreeg zo’n 270 starts te verwerken. Op vrijdagavond ging de klasse Z van start. Amke Pot wist beide proeven op haar naam te schrijven en verdiende zo een plek in de finale.

Zaterdag kwamen de klassen B t/m M aan de start. Dit was tevens het kringkampioenschap voor kring Reggedal. Zondag stonden de rubrieken B tot en met Z op het programma en natuurlijk de grote finale! Het shownummer werd verzorgd door de beide viertallen die deze zomer waren geselecteerd voor het NK en waarvan het M viertal kampioen werd. Zij vormden nu een achttal en reden onder leiding van Anke Ekkel en Janet Elshof een kür op muziek.

Leden van PSV Hertruiters wisten hier goed te presteren: maar liefst vijf combinaties gingen naar huis met het kampioenslint. Dit waren Sophie ter Haar in de klasse B en L2 categorie DE, Jasper Hosmar in de klasse L2 cat. C, Melissa Eshuis in de klasse L1 cat. DE en Mae Jannink in de klasse L1 cat. C. Deze combinaties mochten in de finale ook een gooi doen naar de wisseltrofee evenals Thijmen Hosmar en Silke Pot die ook een finaleplaats wisten te bemachtigen.

De finale had een spannende ontknoping met een winnaar die er met kop en schouders bovenuit stak. Het werd Sophie ter Haar met haar jonge pony Londen met een mooie score van 72.42%. Melissa Eshuis werd knap tweede met 68.33 %. Derde werd Claire Witte die eveneens een percentage van 68.33 % scoorde.

Overige prijzen:
In de klasse B categorie DE waren er twee 1e prijzen voor Isabelle Plijter met Karlos van Orchid’s en een 1e en een 2e prijs voor Sophie ter Haar met Londen, een 2e en 6e prijs voor Berber Nijland met Magic Mike, een 5e en een 7e prijs voor Maura Vliek en Aaron. In de klasse B categorie ABC was er een 4e prijs voor Thijs Eshuis met Sproet en een 5e prijs voor Puck van der Vliet met Magnum. In de klasse M1/M2 behaalde Silke Pot met Joy een 2e prijs. In de klasse L1 categorie C werd Mae Jannink met Sidney d'Equisage eerste. Bij de categorie DE was het hele podium voor de Hertruiters: Melissa Eshuis was twee keer eerste met Lord, Maaike Hulshof had twee keer de 2e prijs, Floor Veerkamp behaalde de derde prijs en Nikki Dollen had twee keer de 4e prijs. Thijmen Hosmar wist op zondag deze klasse op zijn naam te schrijven en een 2e prijs te behalen met Chocotoff. In de klasse L2 C behaalde Jasper Hosmar twee keer de 1e en de 2e prijs met Rocky en Sophie ter Haar behaalde ook een 2e prijs in de categorie DE van deze klasse met haar pony Gold Star.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een mooi en sportief evenement waarbij veel deelnemers en publiek hebben genoten van de mooie ponysport. Aankomende weken staan in het teken van de paarden die dan hun dressuurproeven gaan rijden tijdens de Helderse Dressuurdagen en teven kringkampioenschappen Kring Reggedal met eveneens als afsluiting een finale.

Foto boven winnaar finale (Sophie ter Haar) en onder podium finale: vlnr: Claire Witte, Melissa Eshuis en Sophie ter Haar
(foto’s: Janet Elshof)