SVVN sluit het jaar 2022 goed af

Datum: 12-12-2022

8.26 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN 1 haar laatste competitieduel van het kalenderjaar 2022. Na het debacle van vorige week in Enschede, waar een zwaar gehavend team door de ondergrens zakte, was SVVN vooral op zoek naar eerherstel. Dat moest dan maar gebeuren tegen de roodzwarten van VV Mariënberg. De basiself van SVVN was op vijf plaatsen gewijzigd. Op een ijzig koud Sportpark Groot Lochter werd er om half drie afgetrapt nadat scheidsrechter Kuipers het startsein voor deze wedstrijd had gegeven.

Ondanks de moeilijke omstandigheden (het veld was spekglad waardoor meerdere spelers uitgleden) begonnen de beide partijen strijdvol aan deze wedstrijd. De eerste kans van betekenis was in de 1ste minuut voor SVVN. Een verre ingooi van SVVN wordt door Martijn te Steege doorgekopt tot bij Rowan Wijnen. Zijn schot gaat via het lichaam van een verdediger van Mariënberg naast het doel. Na een leuke openingsfase van tien minuten, waar beide partijen enkele kleine kansen kregen zonder dat de doelmannen serieus in actie hoefden te komen, nam de amusementswaarde af. De bal bevond zich vooral op het lange middenveld.

De slotfase van de eerste helft zorgde toch weer voor wat enig gevaar. Dit werd ingeleid in de 27ste minuut toen een voorzet van links van Jimmy Scharphof door Niek Noeverman weggekopt moest worden voordat SVVN echt gevaarlijk kon worden. In de 30ste minuut legt vanaf rechts Craig Post de bal terug. Zowel Teun Bakhuis als Rowan Wijnen weten hun voet niet de bal te krijgen op dit gladde veld. In de 35ste minuut is er een uitbraak van Mariënberg. Wesley Willems passeert met zijn inzet Patriz Loohuis, die door zijn uitkomen het doel klein maakt. Het schot gaat naast.

Een minuut later staat vanaf rechts Teun Bakhuis vogeltje vrij op de zestien. Hij mikt de bal over het doel van Jelle Brinks van VV Mariënberg. Ook het laatste wapenfeit komt van de eerste helft komt van de hand van SVVN. Rowan Wijnen komt door vanaf links en schiet via de keeper naast het vijandelijke doel. Zo gaan we doelpuntloos rusten. SVVN is de eerste helft licht de betere ploeg, maar weet dit nog niet in doelpunten uit te drukken.

Bij het begin van de tweede helft voert SVVN de druk op. Teun Bakhuis wordt tot twee keer de diepte ingestuurd, maar evenzo vaak is de bal net iets te hard voor hem en kan een alerte doelman Jelle Brinks redding brengen. In de 48ste minuut is er een goede één twee tussen Delano Burnama en Craig Post. De eerste raakt de bal niet vol en ziet zijn inzet voorlangs gaan. De kwaliteiten van doelman Brinks worden veelvuldig getest door middel van schoten, maar hij laat zich telkens tot winnaar kronen. Toch kan een treffer van SVVN niet uitblijven bij zoveel druk op het vijandelijke doel.

In de 60ste minuut krijgt SVVN een corner vanaf rechts. De afvallende bal komt voor de voeten van Teun Bakhuis die zich niet bedenkt en de bal rucksichtslos in het doel pleert. Twee minuten later had de wedstrijd al in het slot kunnen zitten. Via het hoofd van Mariënberg verdediger belandt de bal bij Chiel Karkdijk. Deze krult de bal prachtig op de bal naast de kansloze doelman. Deze weet vervolgens wel redding te brengen op een inzet van Jimmy Scharphof vanuit een moeilijke hoek.

SVVN blijft de bovenliggende partij en heeft niks te vrezen van de gasten die zich niet uit de druk kunnen voetballen om nog kansen tot een gelijkmaker te forceren. De beste kansen zijn voor SVVN die echter meerdere malen Jelle Brinks op hun weg vinden tot succes. Zo tikt de doelman een inzet van Delano Burnama corner en is hij de baas in een één tegen één duel met Rowan Wijnen.  Als hij al eens kansloos is dan ziet hij de bal voorlangs gaan zoals in de 75ste minuut bij een inzet van Jimmy Scharphof.

Delano Burnama kopt nog wel de 2-0 binnen uit een corner, maar volgens de scheidsrechter heeft hier voorafgaand een overtreding plaats gevonden dus dat feest gaat niet door. Toch komt de verdiende 2-0 er wel. In de 88ste minuut komt Teun Bakhuis door op links. Hij legt de bal af op Rowan Wijnen die met zijn schot de wedstrijd definitief beslist. Een mooie opsteker voor Rowan en een beloning voor zijn optreden van deze middag. Hoewel Patriz Loohuis nog één keer handelend moet optreden na een inzet van Dennis van der Veen komt de overwinning van SVVN niet meer in gevaar. Een terechte overwinning. SVVN gaf de goede energie in deze wedstrijd.

Zo sluit SVVN het jaar 2022 af op de zevende plaats. Het seizoen gaat verder op zaterdag 21 januari met wederom een thuiswedstrijd. Dan ontvangt SVVN het Wierdense Juventa’12. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Rest ons verder niets dan een ieder fijne feestdagen toe te wensen en graag tot ziens in 2023 op Sportpark Groot Lochter bij SVVN.