SVVN komt terug van schier onoverbrugbare achterstand

Datum: 21-11-2022

9.00 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN een thuiswedstrijd tegen het Oldenzaalse De Esch. De Esch degradeerde vorig seizoen en speelt dit seizoen vooral gelijk. Daarom is er voor hen slechts plaats in de middenmoot. SVVN boekte vorige week haar tweede overwinning wat een beetje lucht schepte zodat de nummer vier van vorig seizoen een beetje afstand van de onderste plaatsen kan nemen.

Het was fris op Sportpark Groot Lochter. Ondanks de zon kwam de thermometer niet boven de 0 graden uit. Het is inmiddels gebruikelijk dat er voor elke wedstrijd flink gepuzzeld moet worden om te kijken welke elf spelers de wei in worden gestuurd. Dat was voor deze wedstrijd niet anders. Voor het eerst dit seizoen was er een basisplaats toegewezen aan Robin de Jong. Robin kwam dit seizoen terug, maar moest het tot vandaag doen met invalbeurten. Nu was hij fit genoeg en deed de hele wedstrijd mee.

De eerste kans van de wedstrijd is voor SVVN als in de 4de minuut Tygo vanaf rechts op het doel afstormt. Hij schiet de bal via de uitgekomen keeper naast het doel. De corner levert niks op. De eerste helft dicteerde De Esch de wedstrijd. Het middenveld is in handen van de Oldenzalers en ze weten bij tijd en wijle hun gevaarlijke aanvallers te vinden. Niet dat dit leidt tot een karrenvracht aan kansen, maar het zorgde er wel voor dat SVVN helemaal niet gevaarlijk kon worden. In de 15de minuut is er een fout op rechts in de defensie van SVVN. De linksbuiten mag voorgeven en Timon Dreierink kan eenvoudig de score openen.

SVVN komt maar niet in het spel en in de 17de minuut besluit Robin de Jong het maar eens van grote afstand te proberen. Vanaf een meter of twintig vuurt hij op goal en de bal daalt net niet snel genoeg zodat de keeper, die in de goede hoek zat, niet in actie hoeft te komen. Verder gebeurt er niet zo veel de eerste helft. De Esch controleert de wedstrijd en koestert de voorsprong. Van SVVN heeft het heel weinig te vrezen. Het spelletje van De Esch werpt zijn vruchten af want uit een spaarzame aanval deze middag verdubbelen de gasten de voorsprong. In eerste instantie redt Patriz Loohuis nog knap op een inzet van De Esch. In de rebound is hij kansloos en gaat de bal er via een eigen verdediger in het doel.

We schrijven dan de 39ste minuut en 0/2 is dan ook de ruststand. SVVN speelt eigenlijk een kansloze wedstrijd. Niet dat De Esch wel geweldig voetbalt maar zijn hebben de complete controle over de wedstrijd. Er moet iets bij SVVN bedacht worden om het naderende onheil te keren en toch nog een resultaat uit deze wedstrijd te halen. In de rust blijft Tijn Poortman achter in de kleedkamer en neemt Alwin Zigterman zijn plek in.

De goede bedoelingen ten spijt kunnen deze al snel in de tweede helft de prullenbak in. SVVN claimt heftig dat een speler van De Esch doelman Loohuis hindert. Scheidsrechter Beldman gaat hier niet in mee en zo is het Stef Kosters die in de 55ste minuut de 0-3 op het scorebord zet. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd tot dan toe lijkt het een kansloze missie te worden en is vrees voor een ruime nederlaag deze middag voor SVVN. Toch is er snel een lichtpuntje. Tygo Vliek ontsnapt in de 63ste minuut aan de aandacht van de verdediging en schiet langs de uitstormende doelman de bal in de verre hoek. Dan is het ineens 1-3.

Dit zou een eretreffer kunnen zijn, maar misschien ook wel meer dan dat. Het was het laatste wapenfeit van Tygo want zijn vervanger, Jimmy Scharphof stond al klaar toen hij scoorde. Na de treffer is De Esch de controle over de wedstrijd helemaal kwijt. SVVN recht de rug en knokt voor elke meter. De vechtlust van SVVN wordt in de 74ste minuut beloont. Een voorzet van links bereikt Teun Bakhuis die in zijn tweede poging de doelman wel weet te verschalken: 2-3. Zou het dan toch nog lukken?

Het antwoord volgt in de 82ste minuut. In een scrimmage wordt een bal voor gekopt en Martijn ter Steege geeft met zijn hoofd het laatste zetje: 3-3! SVVN ruikt nu echt bloed en gaat op zoek naar een overwinning. Iets wat nog geen half uur geleden voor onmogelijk werd gehouden. En SVVN komt nog dichtbij. Weer is het Martijn ter Steege, maar nu met zijn voet. Zijn schot gaat echter net naast het doel. Misschien was dat ook allemaal iets te veel van het goede geweest.

Gezien de vechtlust in de tweede helft heeft SVVN verdient een punt gepakt. Maar het eerste uur werd gedomineerd door de gasten. Dit punt geeft vertrouwen in dat SVVN ook bij een ruime achterstand niet zomaar opgeeft. Daarom mogen ze best trots zijn op dit resultaat. Volgende week speelt SVVN weer een thuiswedstrijd. Dan sparren we met VV Bruchterveld. De wedstrijd begint ook weer om half drie en dan is de heer Marco Verduin de scheidsrechter.