In stilte ‘op jacht’ naar illegale motorcrossers

Datum: 14-10-2022

15.25 uur - Motorcrossers horen niet thuis op de Sallandse Heuvelrug. Daarom houden boa’s (boswachters) van Staatsbosbeheer sinds 2015 samen met leden van Motorclub Nijverdal -Hellendoorn toezicht op illegaal motorcrossen in het kwetsbare natuurgebied.

De controles – van oktober tot en met maart – werden tot op heden uitgevoerd met Enduromotoren. Op zich logisch, maar daarnaast ook storend voor de bezoekers van het gebied en zeker verwarrend. Toch is het toezicht houden een succes, want de overlast van zogenoemde wildcrossers is sindsdien nihil. Het toezicht blijft dan ook, maar voortaan gebruiken de boa’s en de MCNH-leden daarvoor E-bikes, want die zijn stil én milieuvriendelijk.
 
Vrijdag 21 oktober worden deze geluid- en geurloze bikes officieel in gebruik genomen. Aantal toezichturen is 156 per jaar. Hier werken 24 vrijwilligers van de motorclub aan mee die dan 26 keer uitrukken.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 16-10-2022

Hobby mag geld kosten, linkse hobbies mogen een vermogen kosten.

Han schreef op 18-10-2022

Beter krijg ik het niet uitgelegd. Al meer dan 10 jaar roep en schrijf ik dat verschillende factoren van invloed zijn op ons klimaat. En dat co2 een verdienmodel (lees groene hobby) is en geen factor in deze. Zoals gezegd en geschreven, de zon is een van deze factoren die zorgt voor ons klimaat. https://indepen.nl/%ef%bf%bcwaar-is-de-zon-in-de-klimaatmodellen/

Frans schreef op 18-10-2022

@Han, zoals het stuk al zelf aangeeft, geloof je dit niet dan wordt je neergezet als 'klimaat ontkenner'. Lijkt mij een prima samenvatting voor diegene die aan dit stuk ook maar enige waarde aan onttrekken.

Han schreef op 18-10-2022

Frans. Steeds meer klimaatwetenschappers spreken zich uit. Wellicht heeft u het nog niet gehoord, maar dit zal enkel meer en meer worden. Van doemscenario's zoals opwarming van de aarde en meters hoge stijging van de zeespiegel, is men stilletjes overgegaan op klimaatverandering. De praktijk wijst namelijk wat anders uit dan het rekensommetje wat een stel geleerden in hun vrije tijd hebben gemaakt. Pardon, onder het oog van linkse partijen hebben gemaakt. Nadenken vriend, maar dat is voor velen erg lastig tegenwoordig. Ik loop al meer dan 80 jaar rond op deze aardbol en we hebben echt geen klimaat probleem. Die linkse woke gedachten, gender neutraal en weet ik wat voor onzin zij allemaal roepen. Dat is het probleem waar we mee te kampen hebben. Of ben je dan ook een ontkenner en deug je dan ook niet als je zo denkt. Dit gaat namelijk in tegen het narratief van linkse deugers. Weet je wat frappant is. Iedereen geeft af op extreem rechts, terwijl links de wereld kapot maakt, kijk naar die oorlog hitsers van D66 en die andere linkse schreeuwers. Rechts wil de-escaleren. Zelfs als je wilt de-escaleren of zelfs het woord maar in de mond neemt, dan ben je verrot en deug je niet. Wanneer je roept meer meer meer wapens, dan loop je in de maat en deug je pas. Vergeet die discussie over klimaatverandering en kijk naar de echte problemen ipv wat links je doet geloven.

Geronimo schreef op 19-10-2022

Het hoge woord is er eindelijk uit bij de kakelende kip, gelijk zijn infantiele leider Baudet. Als je jezelf verenigt met het gedachtengoed van extreem rechts, dan heb je jezelf al buiten elke discussie en werkelijkheid gesloten. Verder heeft hij niet door,dat opwarming van de aarde en stijging van de zeespiegel, veroorzaakt wordt door klimaatverandering. Waarschijnlijk 20 jaar te laat geboren, want dan had hij zich aangesloten bij Duitsland. Daarnaast waren wij dan waarschijnlijk verstoken gebleven van zijn hersenspinsels,vanwege zijn leeftijd

Han schreef op 19-10-2022

Geronimo. Volg jij maar lekker het narratief uit Den Haag. Ik hoop dat jij failliet gaat aan die klimaat onzin. Daarnaast heb ik al eens gezegd dat ik geen aanhanger ben van Baudet. Natuurlijk ligt dat lekker in jouw mond en loop je daarmee te schermen, dit gezien ik niet mee ga in die onzin wat jullie allemaal uitkramen. Extreem links, dat is de kwaaie in deze, kijk naar die oorlog hitserij die ze dagelijks uitkramen. Gezond rechts, zoals ik wil de-escaleren, maar zelfs dat wordt als gevaarlijk bestempeld door jullie linkse idioten. Denk daar maar eens over na en laat dat even bezinken in dat beperkte denkvermogen van jou. Wat ik al eerder schreef. Ik heb gvd Nederland helpen opbouwen, en jij Geronimo, die breekt hem af.

Han schreef op 19-10-2022

Geronimo, en trouwens grote woorden voor een miezerig mannetje. Of ik een landverrader ben/was als ik 20 jaar eerder was geboren. Wie dient wie in Den Haag kan je je beter afvragen en wie steunt Den Haag daarin? Dat zijn de landverraders Geronimo. Den Haag dient niet de Nederlanders, laat dat helder zijn. Ook daar moet je maar eens over nadenken. Nederlanders worden kapot gemaakt terwijl de asielindustrie op volle toeren draait. Prima dat ze mensen in nood helpen, daar hebben ze alle recht op, maar hoe het nu gaat, dat kan natuurlijk niet.

D.J. schreef op 20-10-2022

Ik dacht dat het over de jacht ging op illegale motorcrossers maar blijkbaar worden hier discussies voortgezet die ook al bij andere berichten zijn gevoerd waar jullie toch niet uit komen. Blijf eens een keer bij het onderwerp of reageer niet.

Han schreef op 20-10-2022

D.J. Je hebt helemaal gelijk, maar waarschijnlijk is het moraal u ontgaan. Miljoenen mensen zitten in armoede, terwijl links Nederland geld over de balk blijft gooien aan onzinnige dingen. Ons belastinggeld wel te verstaan. Maart 2023 gaan we het zien. Dan stelt links niet meer zoveel voor. Hopelijk komen er dan betere tijden en worden er korte metten gemaakt met dat linkse gedram. De wederopbouw van Nederland kan dan weer beginnen.

Han schreef op 20-10-2022

Mijn Hemel. Mijn bericht is nog niet gepost of de Telegraaf onderstreept het al. De aanhangers van deze treurnis zullen wild om zich heen slaan, lees Geronimo, ofwel de laatste stuiptrekkingen van het linkse kabinet. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1018804045/peiling-steun-voor-de-coalitie-van-vvd-d66-cda-en-cu-radicaal-afgebrokkeld

D.J. schreef op 22-10-2022

Han, uw reactie tot aan de eerste komma was genoeg geweest.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 22-10-2022

Om D.J. even te jennen, met zijn reactie dat hij geen reacties wenst te zien die buiten het onderwerp vallen. Pardon... je moet je iegen gedrag veranderen door deze reacties niet te gaan lezen, je mag niet andermans gedrag willen veranderen. Redactie HvH keurt ze goed, dus geen probleem toch. Ik vind alle reacties juist nuttig om uit je eigen bubbel te komen, en te begrijpen wáár andere mensen zich bezorgd om maken. Volgende reacties uit Tubantia is due héél offtopic """Wie nu een vaccinatie tegen corona haalt, wordt ingeënt tegen een variant die al vier maanden niet meer dominant is. Het ministerie laat de nieuwe herhaalprik tegen corona bewust op de plank liggen. Er is een versie beschikbaar die speciaal is gemaakt tegen de huidige variant van het omikronvirus, maar eerst wordt de oude voorraad opgemaakt""".Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt!!!

Han schreef op 22-10-2022

Ach Tut. Ze zullen met hun beste bedoelingen reageren, maar ze kijken niet verder dan hun eigen voordeur. Wanneer de NOS je enige bron van informatie is, dan heb je inderdaad een beperkte kijk op de wereld en dat mag je ze dan ook niet kwalijk nemen. Vandaag het eerste bericht in de Volkskrant, weliswaar achter de betaalmuur, maar toch. De nieuwskop luid, eerste massaprotesten in Duitsland. Deze protesten zijn al maanden aan de gang, maar de staatstelevisie wil en mag dit niet laten zien aan deze figuren, helaas kan de staatstelevisie er niet meer omheen, dus geven ze er maar een draai aan in de hoop dat het snel over waait. Zweden en Duitsland trekken zich terug uit het onderzoek naar de aanslag op Nord stream. Uit veiligheidsoverwegingen voor de nationale veiligheid doen ze geen uitspraken. Als Rusland deze aanslagen had gepleegd, dan stonden ze te dringend om het nieuws te brengen. Nu het waarschijnlijk een Europees land of VS achter de aanslag zit, zijn ze ineens bang en durven ze hun mond niet open te trekken. Tja, een conclusie is dan snel getrokken. En wat je schrijft over dat vaccin, daar heb je gelijk in. Te triest voor woorden, maar verder wil ik ver van deze discussie vandaan blijven, hoewel een aantal mensen het nodig vinden om mijn naam daarin te betrekken. Ieder moet voor zichzelf bepalen of hij/zij het vaccin wil. Daar heeft een ander niets over te zeggen, laat staan te bepalen. Het is immers een medische ingreep en daar moet je heel voorzichtig mee omgaan en benaderen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eerste-massaprotesten-duitse-vakbonden-tegen-energieprijzen~b8f6fe8c/

D.J. schreef op 23-10-2022

Han,Tut of hoe jullie ook allemaal heten wat jullie allemaal schrijven neem ik ter kennisgeving aan en denk het er mijne van. Aan die discussies ga ik ook niet mee doen, maar waar ik mij het meest aan erger is dat het voor jullie moeilijk is om bij het onderwerp te blijven zodat ik soms denk lezen jullie dat bericht eigenlijk wel of reageer je om het reageren om je ei kwijt te kunnen. Het onderwerp ging overigens over: In stilte ‘op jacht’ naar illegale motorcrossers

Lassie schreef op 24-10-2022

Inderdaad DJ. Ik denk dat ze in hun eigen omgeving hun verhaal niet meer kwijt kunnen en dus hier maar bij elk artikel lopen offtopic lopen te drammen.

Han schreef op 24-10-2022

Exact D.J. Het onderwerp is een linkse hobby die geld kost. Ons belastinggeld. En helaas voor u gaat dat linkse probleem verder dan torenhoge uitgaven aan onzin dingen. Ze maken Nederland ook nog eens kapot van ons belastinggeld.

Han schreef op 26-10-2022

Voor diegenen (bijvoorbeeld Frans) die zich afvragen waarom ik mij op mijn oude dag zo druk maak over dat linkse klimaat gebral. Een mooi artikel met onderbouwing en feiten. Gebruik ook de link waarnaar gerefereerd wordt. https://opiniez.com/2022/10/26/npo-programma-ophef-onderzoekt-klimaatuitspraken-dr-ferdinand-meeus/ferdinand-meeus/

Han schreef op 26-10-2022

Alles heeft een reden, zo ook mijn vorige bericht. 8 september 2012 groot in het nieuws. "Over 10 jaar is de noordpool ijsvrij" . Inmiddels zijn we 10 jaar verder. De uitkomst kan men lezen in het vorige bericht.

Han schreef op 26-10-2022

En laten we eerlijk zijn. Het is toch prachtig hoe de klimaatactivisten ook dit soort onzin proberen goed te praten. En alle onderzoeken die in hun nadeel zijn negeren. Ja er ligt meer ijs (beelden van Nasa). Ja het koraal groeit als nooit tevoren (beelden Nasa). En het CO2 gehalte was vroeger veel hoger dan nu, veel hoger zelfs (geschiedenis boeken).

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-10-2022

“””want de overlast van zogenoemde wildcrossers is sindsdien nihil.””” Pardon... overlast is nihil, waarom dan een aantal E-Bikes aanschaffen, ook enkele door motorclub. Excuus dat de leden dan vrij mogen crossen in de natuur?

Han schreef op 30-10-2022

Ach Tut, wat zal ik eens zeggen. Links, ze 'deugen' voor de buhne om hun oneindige leegte op te vullen. Ze hebben niets anders te bieden dan chaos, negatieve disruptie, armoede, haat, censuur en onheil.

Mitis schreef op 30-10-2022

Ik wil nu toch 1 keer op je eeuwige gezeur tegen links reageren, jij heb je AOW wel aan de linkse Drees te danken!

Han schreef op 30-10-2022

Mitis, dat bedoel ik dus met censuur. De waarheid mag niet worden gezegd. Kijk of je heen wat er gaande is, duidelijk toch? En de aow is maar een zakcentje, mits je je hele leven hard gewerkt hebt.

Han schreef op 31-10-2022

Met als afsluiter. Dus als je niet prikt, niet mee gaat in de klimaat hysterie, kritisch kijkt naar wat er gaande is in de wereld en je je zorgen maakt over je land en toekomst voor je kinderen ben je tegenwoordig extreem rechts en een fascist.. Successs.

Frans schreef op 01-11-2022

@Han, het is wel klaar met je onzinnig geroeptoeter. Jouw onderbouwing komt helaas van oplichters, waar jij helaas ook hijgend naar loopt te luisteren. Geen links geen rechts gewoon geloven wat de wetenschap zegt, die weten nu eenmaal meer dan jij en ik. oh ja, een leuk stukje voor jou. Wel oud maar veelzeggend over de door jou zo aanbeden "wetenschapper" https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/copy-paste-klimaatontkenners-zakken-op-sociale-media-door-het-ijs

Han schreef op 01-11-2022

Frans, ik kom net op stoom, dus laat me lekker. Heb toch echt meer vertrouwen in de nasa dan die napraterij van jou wat je toevalligerwijs hebt gehoord op tv. Misschien interessant voor jou en lees onderstaande linkjes eens. Dus zeg het maar, echte wetenschap of wetenschap aangestuurd door de overheid. Prima dat je het niet met mij eens bent, maar vertel de waarheid. Of in ieder geval, motiveer je antwoord ipv een beetje te staan schreeuwen in het luchtledige. Je bereikt daar helemaal niets mee. En mocht je willen reageren op mij, graag zelfs, maar wel met onderbouwing en nee, geen overheidspropaganda. https://stichtingagrifacts.nl/verslag-gesprek-rockwool/ https://www.limburg.nl/@748/informatieverzoek/ https://twitter.com/GRotgers/status/1586291317222805509

Han schreef op 01-11-2022

En Frans, het eerste wat je ziet als je de link gebruikt waar jij naar verwijst is Rob Jetten. Dit is al leugen één. De rest van de tekst ligt aardig in lijn met leugen één. Rob Jetten dus.

Han schreef op 02-11-2022

Verdere uitleg is niet nodig lijkt me Frans. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1088902994/weer-blunder-rivm-met-vaststelling-van-honderd-grootste-ammoniakuitstoters

Frans schreef op 06-11-2022

Heeft wederom niet met links of rechts tuig te maken. Domme fout, maar het betreft enkel kippen en varkensboeren en betekent wederom niet dat er geen groot probleem is op het gebied van stikstof en ammoniak. Probleem is simpel, de regering heeft de laatste 15 niets gedaan, terwijl ze wisten dat het absoluut fout dreigende te gaan. Boeren zijn jaren voor de gek gehouden en financieel kapot gemaakt en nu ligt het aan alles behalve hen. In het kort, het kabinet is verrot en zijn blij met de activistische houding van oppositiepartijen en brengt het rookgordijn weer keurig in stelling.

Han schreef op 10-11-2022

Ach Frans, laten we het houden op links tuig en laten we rechts buiten beschouwing laten in deze discussie. Waarom? Omdat klimaatalarm wetenschappers en hun slaafse volgelingen in de media enkel eenzijdig berichten over hittegolven, ijs smelten en bosbranden, zal ik dan maar melden dat tropische oceanen ongeveer 1-3°C kouder zijn dan "normaal".

Jaap schreef op 11-11-2022

Global warming en klimaatverandering zijn een volstrekt logisch gevolg van onze CO2 uitstoot. We weten dat CO2 warmte vasthoudt, we weten dat we het massaal uitstoten en we zien dat het warmer wordt. Han zijn betoog is dus volstrekt niet logisch.

Geronimo schreef op 11-11-2022

@Jaap en Lassie, en hij is ook nog zo dom als het achtereind van een varken. Hij praat over tropische oceanen, terwijl die helemaal niet aanwezig zijn op deze planeet. Daarnaast warmen oceanen ook op, dit is zo gemakkelijk na te kijken.

Jos schreef op 11-11-2022

Misschieten gespleten persoonlijkheid?

Han schreef op 11-11-2022

IWAB, zelfs wetenschappers praten over tropische oceanen. Onderaan het artikel, de rest wat in het artikel staat is natuurlijk links gedreven. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat jij de term tropische oceanen niet kent. Je dacht mij even af te kunnen zeiken, maar helaas. Heeft deze oude knar toch gelijk. Wijsheid komt met de jaren. https://scientias.nl/tropische-oceaan-was-56-miljoen-jaar-geleden-net-zo-warm-als-bubbelbad/

Han schreef op 11-11-2022

Uiteraard zuig ik dit alles niet uit mijn duim. Officiële documenten / onderzoeken die het brede publiek niet te zien krijgen. Het is en blijft leuk om te zien hoe bepaalde types direct op de achterste benen staan en maar schreeuwen dat het leugens zijn, hun gelijk willen halen, maar geen enkele onderbouwing kunnen geven, nou ja, ze wauwelen de NOS na en daar blijft het dan ook bij. https://t.co/9b2QOHdobh

Han schreef op 12-11-2022

Dit heeft geen verdere uitleg nodig. Ik heb het al vaker gezegd. Deugers, deugkneuzen etc, en daar zijn er veel van. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1816747129/klimaatridders-zwaaien-wat-af-met-vermanende-vinger-maar-geven-zelf-zelden-goede-voorbeeld

Geronimo schreef op 12-11-2022

En de domheid gaat maar door. Hij zegt dat de temperatuur ongeveer 1-3°C kouder is, terwijl in het artikel, waarna hij verwijst, juist het tegendeel wordt beweerd. Het koelend effect wordt hardgrondig onderuit gehaald. Altijd fijn als ze zelf artikelen aanhalen, waarin ze hun gelijk willen halen maar de betekenis niet weten, waarschijnlijk door een gebrek aan iq, dementie of door domheid. Verder worden zijn "tropische oceanen" 1x genoemd in het gehele artikel, maar dit is om aan te geven wat klimaatmodellen voorspellen. Tijd voor een opname lijkt mij zeer wenselijk voor hem. Heb te doen met zijn familie, maar voor hem maakt het niets uit, aangezien hij het toch niet meer doorheeft..

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-11-2022

@Geronimo, het is vreemd hoe jij anderen benaderd, wanneer deze jouw mening niet delen. @Geronimo, 'tropiscche oceaan' wordt genoemd in tekst van universiteit Utrecht, dus... ""Temperaturen in de tropische oceaan stegen tot boven de 36 graden Celsius, zo warm als water in een jacuzzi, toen de aarde 56 miljoen jaar geleden razendsnel opwarmde. De hoge watertemperaturen leidden tot een enorme sterfte onder organismen in de regio, zo schrijven klimaatonderzoekers van de Universiteit Utrecht in een nieuw artikel dat deze week in Science Advances verschijnt.

Han schreef op 12-11-2022

Je hebt het verkeerde artikel IWAB. Maar maakt niet uit. Het is u vergeven, ook al speelt u behoorlijk blufpoker met uw beweringen in de hoop dat de rest het niet leest. Zeg gewoon eerlijk dat je fout zat met je tropische oceanen.

Han schreef op 12-11-2022

Voor de geïnteresseerden. Geen woord aan gelogen en geen onzin artikel zoals sommigen van jullie denken. https://www.climategate.nl/2022/11/waarom-beperking-ven-n2o-emissies-onnodig-en-gevaarlijk-is/

Wat ben ik toch een tut! schreef op 13-11-2022

@Geronimo, het is vreemd hoe jij anderen benaderd, wanneer deze jouw mening niet delen. @Geronimo, 'tropiscche oceaan' wordt genoemd in tekst van universiteit Utrecht, dus... ""Temperaturen in de tropische oceaan stegen tot boven de 36 graden Celsius, zo warm als water in een jacuzzi, toen de aarde 56 miljoen jaar geleden razendsnel opwarmde. De hoge watertemperaturen leidden tot een enorme sterfte onder organismen in de regio, zo schrijven klimaatonderzoekers van de Universiteit Utrecht in een nieuw artikel dat deze week in Science Advances verschijnt.

Han schreef op 13-11-2022

Ach Tut ik denk maar zo, als je ‘deugt’ mag werkelijk álles, vooral ook inconsequent zijn en neerkijken op ‘het plebs’: Qu’ils mangent de la brioche:

Geronimo schreef op 13-11-2022

tut, het is niet mijn mening (afgezien van hoe ik over hem denk), het is gewoon wat ik haal uit zijn berichten, zie 10 november en daarna, 11 novenber, een artikel aanhaalt, waarin hij zijn eigen betoog onderuit haalt. En dat geeft dan weer, dat mijn denken over hem redelijk met de waarheid overeenkomt.

Jos schreef op 13-11-2022

Tjsss Han/anymoesie en Tut kalmeer jezelf. Het komt zoals het komt en maak je daar toch niet zo druk om.

Han schreef op 13-11-2022

Als een klein kind, stampend op de grond zit mijn grote vriend Geronimo te schreeuwen om zijn gelijk. Al zijn gedram werkt averechts. Het is gedaan met dat linkse gedram. Want wat klimaatalarm wetenschappers en onze regimepers u niet vertellen : planeet aarde is fors aan het vergroenen. Meer groen door fertilisatie effect CO2. Bron : NASA satelliet metingen. Zoek het maar na, ik heb de NASA toch echt hoger zitten dan een klein kind dat zijn wil niet krijgt.

Han schreef op 13-11-2022

Wees gerust, links vecht elkaar de pan uit. En dat regeert ons land. En dat vertelt ons wat goed en wat kwaad is. Soms is enkel toekijken al een genot. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1291897878/ministers-botsen-over-gebruik-regeringsvliegtuig

Han schreef op 14-11-2022

Typisch schoolvoorbeeld van het klimaat gebral. Zou het dan toch uitkomen. Jammer genoeg nog geen verplichting, maar een stap in de goede richting. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2452412-minister-grijpt-in-belangen-wetenschappers-openbaar-na-onduidelijkheid-over-bijbanen

Jaap schreef op 15-11-2022

Leuk Han, maar het blijft opvallend dat je alleen maar met dat soort bijzaak gedoe kan komen. Terwijl de essentie van de zaak overeind blijft staan: 1. We stoten massaal een stof uit die bewezen voor opwarming zorgt; 2. we meten daadwerkelijk de opwarming van de aarde; 3. Nederland is een land wat grotendeels onder de zeespiegel ligt; 4. het is niet in ons belang dat de zeespiegel stijgt, dus is het niet in ons belang dat de aarde opwarmt, dus moeten we daar iets tegen doen. 5. Jouw ontkenning en bijzaken zijn geen weerlegging van punten 1-4

Han schreef op 16-11-2022

Jaap. Volgens de linkse partijen was de zeespiegel al een meter gestegen, was de noordpool ijsvrij geweest. Tot op de dag van vandaag is er nog niets aan de hand. Er ligt zelfs meer ijs op de noordpool en de zeespiegel, die stijgt elk jaar met ik dacht 1,8 mm uit mijn hoofd. Deze stijging gaat terug tot 1830. Houd het bij de feiten en verkondig geen staats propaganda. En ja, we zien een verandering in het klimaat, dat ontken ik niet. Oceaanstromingen, verschuiven van het magnetische noorden, continentale driften, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zorgen voor deze verandering. Zoek alles maar na op de site van nasa.

Han schreef op 16-11-2022

En dan nog wat. De aarde is al 4 miljard jaar oud. Maar sinds de opkomst van linkse partijen gaat hij ineens ten onder. Het weer kan men nog niet voorspellen voor de komende 5 dagen, maar dat de aarde stuk gaat wel. Ik denk dat ik het langst op de planeet rond loop van alle mensen die reageren op de site. Zie ik grote veranderingen in het weerbeeld, nee niet echt. Links ziet dat wel, die kunnen dat, zij lopen namelijk al 25 jaar op deze planeet rond, beter gezegd, dat is hun verteld op school. Mocht de aarde ten onder gaan, dan komt dat door die oorloghitsers in Den Haag. Met D66 voorop. Wanneer gaat men voor de-escalatie ipv de boel te laten escaleren. Of mag je tegenwoordig dat ook al niet meer zeggen, moet ik daar ook in meegaan?

Lassie schreef op 17-11-2022

Dag Han. Dan vind ik je voor iemand die al jaren hier rondloopt wel heel kortzichtig. Pas de laatste eeuwen is de wereldbevolking gigantisch gegroeid en putten we onze fossiele brandstoffen in gigantische aantallen uit met als gevolg o.a. veel uitstoot. Ook ik ben geen linkse klimaatdrammer maar dat hoef je ook niet te zijn om te zien dat we iig wel moeten ingrijpen en bijsturen nu.

Pibernik schreef op 17-11-2022

Han, wat zal jij vroeger op school met je kroontjespen veel inkt gebruikt hebben.

Jaap schreef op 17-11-2022

Han het weer opvallend dat je het over allerlei bijzaken hebt en de kern van de zaak negeert: 1. We stoten massaal een stof uit die bewezen voor opwarming zorgt; 2. we meten daadwerkelijk de opwarming van de aarde; 3. Nederland is een land wat grotendeels onder de zeespiegel ligt; 4. het is niet in ons belang dat de zeespiegel stijgt, dus is het niet in ons belang dat de aarde opwarmt, dus moeten we daar iets tegen doen. Dat heeft niks met 'links' of 'rechts' te maken.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 17-11-2022

@Er is echt een klimaat- en milieuprobleem hoor. Jij focust enkel op enkele details die niet zouden kloppen. Iedereen heeft gelijk, veel argumenten kloppen wel, bedrijven verdienen eraan, wetenschappers ontvangen onderzoeksgelden, politici verbeteren hun imago hiermee, etc.. Kijk eens nasr het platteland, overal 'industriegras' waar je geen insecten in ziet. Echt weidegras heeft vele tinten groene kleuren. Het rendabele gemanipuleerde gras van tegenwoordige heeft één egale tint. En door bestrijdingsmiddelen is het leven in de sloten en rivieren ook doods, zonders kikkers, torretjes en vissen. En de enorme hoeveelheid bramenstruiken en brandnetels zegt genoeg over de stikstofophopingen op die plekken.

Han schreef op 17-11-2022

Kijk Lassie, jij snapt het. We zijn overbevolkt. En inderdaad dat klopt. Mens nummer 8 miljard is deze week geboren. Dan stel ik voor een geboorte beperking de komende jaren. Al deze mensen moeten eten en drinken en zich ook nog eens verplaatsen. Dit kan domweg niet, dus wordt er wereldwijd vol ingezet om voedselproductie te verminderen, waardoor voedsel alleen maar duurder zal worden en toereikend zal zijn voor de elite. Met andere woorden, de plebs moeten maar verhongeren. Net als in het wild, de populatie past zich aan op het aanbod en omgeving. Tja, dat is ook een manier, je zult het maar steunen. En Tut, we moeten 8 miljard mensen voeden, dat zijn heel veel monden. En nee, zo zwart wit ben ik ook niet hoe ik soms schrijf, ben wel oud maar lang niet achterlijk. Wat mij stoort is dat ondoordachte linkse gebral. Zij denken de wijsheid in pacht te hebben, maar nadenken over de consequenties kunnen ze niet. Voorbeelden zat lijkt me, maar ga ze nu niet benoemen. Terugkomend op voedsel, wanneer je de voedingsstoffen voor ons voedsel weg haalt, dan is er geen eten meer. Dan gaan we honger kennen, oorlogen om voedsel kennen. En dan pas gaat men inzien dat links het fout had. Ik hoop niet dat het zo ver komt. Vroeger als klein kind genoeg mensen uit de grote stad zien bedelen om eten. Tut, een aantal gewetensvragen, heb jij een tuin en strooi jij kalk? Zo ja, waarom. En geef jij de plantjes en bloempjes in je huiskamer wel eens pocon? Zo ja en waarom. Ben benieuwd. PS, vroeger waren er veel meer bramenstruiken dan nu, dus lul niet. Bramen is ook voedsel hé. Of hoort deze struik niet thuis in onze wensnatuur?

Han schreef op 19-11-2022

Tja, wat je oogst zul je zaaien, de mond vol hebben van rechtse partijen die niet deugen. De moraalridders van de NPO. En niemand die zei bekijk het maar Matthijs. Allemaal afhankelijk geworden van de succesmachine en dus de andere kant uitkijken. Het is niet Matthias van Nieuwkerk die nu te kijk staat. Het is die hele hypocriete linkse 'verschillige' deugbende. Daar staan ze. Broek op de knieën.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-11-2022

@Han, pokon en kalk heb ik nooit gebruikt. Eierschalen gooi ik wel in de tuin. Mijn gras hoeft niet groener te zijn als dat van de buurman. trouwens ik heb geen grasmat, ik vind het zo bizar dat men zo'n moeite doet om het netjes te houden, Verspilling van tijd, arbeid en materiaal, je moet grasmaaier aanschaffen, kantjesknipper, meststoffen, kalk, want owee als er toch mos in je gazon komt. dat snap ik niet, een natuurlijke grasmat waar insecten inkruipen en de vogeltjes wormen kunnen pikken, is toch veel mooier. En geboortebeperking is prima voor de wereld. En natuurlijk geen vlees eten. Éénderde van de landbouwgrond in de wereld wordt gebruikt voor veevoer. Daar had je heel veel voedsel voor mensen kunnen verbouwen. Ik heb niks tegen de bramen, maar het is gewoon signaal dat er teveel stikstof is op die plekken. Inderdaad zijn er meststoffen nodig om de opbrengst te optimaliseren. maar het zou met éénderde verminderd kunnen worden wanner het niet voor diervoeder zou worden gebruikt.

Han schreef op 20-11-2022

Moet natuurlijk zijn, wat je zaait zul je oogsten.

Han schreef op 20-11-2022

Tut, zeg het dan eerlijk, een grote bende in uw tuin is beter op zijn plaats. Wil je je tuin netjes houden, dan moet je daar inderdaad energie in steken inderdaad. Dus niet lijdzaam toekijken van achter het raam hoe de boel een bende wordt, maar door de handen uit de mouwen te steken. Zelfde geldt ook voor "natuurgebieden". En dat laatste vergeet men helaas. Men moet energie steken in het onderhoud en niet lijdzaam blijven toekijken vanaf hun luie stoel. Grond verzuurt door opname van voedingsstoffen, elk plantje gedijt het beste bij een bepaalde zuurgraad. Wil je een bepaald plantje goed laten gedijen, dan moet je de zuurgraad hierop aanpassen. De zuurgraad is dus bepalend voor de groei van de plant. Wanneer je een beetje hebt opgelet op school, dan weet je dit. Dit heb ik zelfs nog geleerd, toen wist men dat al. Gewoon algemene ontwikkeling was dat. Ze hebben het altijd over hoger en lager opgeleiden in Nederland. Het lijkt er tegenwoordig sterk op dat dit onderdeel wordt vergeten bij de hoger opgeleiden en enkel wordt gegeven aan de lager opgeleiden. Lees de link onderaan mijn tekst maar eens door. Internet staat er trouwens vol mee. De natuur zal en gaat dit niet vanzelf doen. Caroline vd Plas zit hier ook telkens aandacht voor te vragen. Hoe is de staat van de bodem vraagt ze constant. Men weet het, maar men wil het niet onderzoeken. (onvermogen komt dan bloot te liggen, afgang en jarenlang binnen halen van belastinggeld moet dan worden verantwoord). En geen mens, zelfs ik niet, zal lopen klagen als natuurbeheer deze weg in zou slaan. Anders gezegd, laat ze verdomme aan het werk gaan, het is toch hun hobby. Het beheer is volledig weggevallen / wegbezuinigd, enkel de bestuurlijke laag zit er nog, maar deze club mensen hebben nog nooit met hun poten in de drek gestaan en hebben geen enkele notie van de praktijk. Op papier zal het wel kloppen voor hun, beter gezegd, hun modellen kloppen en zijn zo in elkaar gezet dat het voor hun kloppend is, maar deze modellen komen helaas niet overeen met de werkelijkheid. Tegenwoordig is dat wetenschap, eerst de vraag stellen, wat moet de uitkomst zijn? Het RIVM heeft dit dan ook schoorvoetend toegegeven. Vroeger deden de boeren het beheer op de heide. Schapen laten grazen, bemesten, afplaggen, bekalken en branden. Het nieuwe idee van natuurbeheer is miljoenen euro's opstrijken en geen flikker uitvoeren en met bedroefde ogen toekijken hoe de kwaliteit van natuur achteruit gaat. Maar vooral met vingertjes wijzen naar een ander. Een kleine voorspelling, de zuurgraad van onze heidegebieden op de sallandse heuvelrug is zo laag, dat zelfs de heide er niet meer wil groeien, het arme plantje wil wel, maar de voedingsstoffen in de bodem komen niet vrij. Kleuter Rob Jetten (en zijn aanhanger op deze site) noemt het dan maar een stikstofdeken waardoor de bodem verstikt. Wil je onze wensnatuur behouden, dan moet je daarop sturen en dat doe je met goed beheer. Een ander puntje, een mens is vlees nodig als voedingsbron. Wij zijn namelijk geen herbivoren. Kijk die mensen maar eens goed aan die enkel plantaardig eten, totaal ongezonde mensen, je ziet het al aan de blik in hun ogen. Dof, leeg en futloos. Moeten we alle dagen vlees eten, nee dat hoeft ook niet. Dit kan namelijk best minder. Maar, nu komt het. 8 miljard mensen, de levensstandaard gaat wereldwijd omhoog, dus ook de arme landen van vroeger, denk aan China en India gaan meer vlees eten, domweg omdat zij meer te besteden hebben. Wij minder, hun meer. Per saldo schiet je er niets mee op en blijft de wereldwijde vleesconsumptie gelijk, of misschien zelfs wel hoger gezien de Chinezen en Indiërs in grotere getale zijn. En wij kunnen het hun ook niet gaan verbieden, zelf een halve eeuw vol eten met vlees en nu tegen hun zeggen, dat mag niet. Minderen in vleesconsumptie is goed, minder suiker in ons eten is ook goed, goed beheer van natuur ipv het eigen onvermogen te maskeren door te zeggen dat het een stikstof probleem is en minder mensen op de planeet. Dat laatste is dan ook mijn grootste angst. De propaganda machines tegen Rusland, China en andere landen draait op volle toeren. Er hoeft niet veel meer te gebeuren of één of andere gek drukt op die knop en de halve wereld wordt weggevaagd. En daarom ook mijn opmerkingen over oorlog hitsers met D66 voorop. Sjoerd Sjoerdsma zoekt vol de confrontatie en bemoeit zich ook al met Taiwan. Soms verlang je terug naar president Trump. Trump schreeuwde dan wel, maar is geen oorlog begonnen. Biden daarentegen wel, maar volgens mij zijn de democraten de meerderheid kwijt in het huis van afgevaardigden. Weinig in het nieuws geweest trouwens, was het andersom geweest dan stonden de kranten namelijk vol. https://www.baconline.nl/kenniscentrum/blog/3157-het-belang-van-een-goede-zuurtegraad-van-uw-grond

Lassie schreef op 20-11-2022

Mooi verhaal. Lekker kort.

Pibernik schreef op 20-11-2022

Er wordt hier een paar keer geschreven over geboortebeperking maar je zou ook de rollen kunnen omdraaien met b.v. een lange levensloopbeperking, beide geven overigens niet mijn voorkeur om de huidige problemen op te lossen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 20-11-2022

@Pibernik, dat kan echt niet hoor, een eicel heeft geen enkel benul dat zij nooit zal leven. Een mens op leeftijd beseft wel dat hij in de weg loopt.

Pibernik schreef op 21-11-2022

Tut, ik ben het helemaal met u eens maar ik vind niet dat anderen moeten gaan beslissen of iemand geen groot gezin zou mogen hebben. Laten we niet vergeten dat uiteindelijk de generatie van de mens op leeftijd waar ik zelf ook bij hoor mee heeft geholpen om deze aardbol naar de kloten te helpen.

Han schreef op 21-11-2022

Pibernik, atoombom dan maar? Laat dan je stem vallen op D66 en WWIII is een feit. Sjoerd Sjoerdsma loods ons er wel doorheen. Nu even serieus, elke euro die men uitgeeft aan het klimaat is weggegooid geld. We zijn daarvoor met teveel mensen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 21-11-2022

@Pibernik, ik bedoel het in het algemeen (macroniveau), dat het beter is dat er minder kinderen geboren worden. Ieder individu (microniveau) mag natuurlijk zelf beslissen wat hij doet. Maar in ontwikkelingslanden (waar van de paus geen anticonceptie mag worden gebruikt ) worden teveel baby's geboren. Daarom is voorlichting aan de vrouwen belangrijk. Door duidelijke te maken dat twee kinderen een beter leven krijgen, meer naar school kunnen, en je met klein gezin niet in armoede komt. Dan na twee zwangerschappen, de moeder sterilisatie aanbieden, of de prikpil. En daarbij een geldbedrag van zeg maar € 1000,- om ze uit armoede te helpen. En hun duidelijk maken dat als ze tien kinderen krijgen, het hele gezin in armoede zal blijven, kinderen niet kunnen studeren, en er misschien wel acht overlijden door de slechte omstandigheden. En dan heb je ook nog idiote culturen en religies waarbij het goed voor de status van de man is wanneer hij maar kinderen blijft produceren, als teken dat hij nog steeds vruchtbaar is. En doordat wij de aardbol naar de kloten hebben geholpen, profiteren onze kinderen van de welvaart. En als jongere ben je momenteel een loser, kneus, wanneer je niet de wereld rondreist, Dus de jeugd verpest ook hun eigen toekomst.

Han schreef op 22-11-2022

Tut, kneuzen en losers stemmen op D66. Kabinet werkt op verzoek van Lisa van Ginneken (D66) aan genderneutraal wetboek. En dit regeert ons land. Woke gedachten, weg ermee. Nederland staat in brand, mensen komen niet meer rond, kunnen de rekening niet meer betalen, maar waar bekommert D66 zich om, nou of je wel een man of vrouw bent, of beide, of onzijdig. En dan ook nog tijd en geld in een nieuw wetboek willen steken. Laat voor dit soort gasten een geboorte beperking gelden, dan zijn we tenminste van dat gedram af. Werkelijk waar, waar zit hun verstand.

Han schreef op 24-11-2022

Klimaatbescherming schaadt milieubescherming: Veel mensen vragen zich af: waarom mag je met een beroep op het klimaat het milieu en de natuur schaden met windmolens, zonneparken, biomassacentrales, etc.? De leden van milieudefensie stellen die vraag nu ook. In een redactioneel commentaar in het ledenblad van Milieudefensie wordt terecht de vraag gesteld: “Bestaat er geen milieu meer en is er werkelijk nog slechts oog voor het klimaat? Zijn we zó kortzichtig geworden?” “Waar blijven de geluiden van andere wetenschappers dan klimaatwetenschappers? Ze worden wakker en men begint vragen te stellen. Maar het wordt nog mooier, uiteraard anders deel ik het niet met jullie. De EU begint door te krijgen dat decennialang ondoordacht “groen” beleid niet zo’n goed idee was, als je ook nog industrie en werkgelegenheid wilt behouden. Ik schrijf het al jaren, maar ja de media hé, een verlengstuk van de overheid.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 01-12-2022

@Han, 'industrie en werkgelegenheid behouden?' Dat lijkt me slecht idee, hoe meer industrie er is, hoe meer rotzooi er wordt gemaakt. Hoe meer men werkt, hoe meer men verdient, des te meer zal dit geld worden uitgegeven aan overbodige spullen en (vlieg-)reizen. Dit alles vervuilt het milieu en klimaat.

Han schreef op 02-12-2022

Tut, hoe wil jij aan je geld komen dan? Net als mijn grote vriend iedere maand zijn handjes ophouden? De industrie is onze economie, ons inkomen, onze werkgelegenheid. De tijd van handjes ophouden is geweest. Van de overheid krijg je niets meer. Alleen de gelukzoekers die ons land binnen komen middels de asielindustrie krijgen alles in de handen geschoven. Dan het volgende. Zwitserland. Om het energieverbruik te verminderen gaan ze het gebruik van elektrische voertuigen 'tijdelijk' verbieden. Ze hebben het hele jaar besteed aan het opvoeren van de verkoop van elektrische auto's en nu kunnen eigenaren ze niet gebruiken. De groene droom van de Europese Commissie. Dat ik dit nog meemaken. Iedere dag die me gegeven is doet me meer en meer lachen. Hopelijk mag ik nog even rondlopen en meemaken dat het groene ballonnetje helemaal leeg is gelopen en ter aarde stort.

Han schreef op 02-12-2022

Het rijke westen moet een gaat betalen voor klimaatschade in arme landen. Een paar dagen later lees je dit; Overstromingen zoals in Pakistan zijn te wijten aan slecht waterbeheer en niet aan "klimaatverandering". IPCC zegt duidelijk : geen robuust bewijs voor menselijke (klimaat) invloed op overstromingen. Je wordt bedonderd waar je bij staat, maar de slaafse media speelt het spelletje graag mee en onthoudt u van deze informatie.

Han schreef op 03-12-2022

Grappig he, ook al eens over geschreven, staat het nu ineens in de staatsmedia. https://www.ad.nl/nieuws/nieuwe-ijstijd-verwacht-tegen-2030~aa724d07/

Jos schreef op 04-12-2022

Lekker onbelangrijk Han/anymousie

Heldern schreef op 04-12-2022

Heeeeel grappig......Artikel uit 2013....

Han schreef op 04-12-2022

Nog grappige, het kantel moment van de leugens van links. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1421143253/blokkeerde-links-twitter-brisante-onthulling-over-zoon-joe-biden-democraten-kregen-ruim-baan

Han schreef op 04-12-2022

Grappiger wordt het niet. Op de staatsmedia. Iedereen willen verplichten om elektrisch te gaan rijden. Fossiele brandstoffen in de ban doen, sta je dan met je links gedachtengoed. Uiteraard wordt Rusland als schuldige aangewezen, maar ook daar trappen veel eu landen niet meer in. Het kantel moment. Ik zeg het al jaren, maar oh oh, de deugkneuzen (ook op deze site) wisten het beter. Gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt. https://www.ad.nl/auto/eerste-rijverboden-voor-elektrische-autos-gepland~ab4b26ad/?referrer=https%3A%2F%2Fnews.google.com%2F

Jos schreef op 05-12-2022

Anymoesie wat heb jij toch met de staatsmedia? Och dat is het doem scenario in Zwitserland, elk land heeft een dergelijk plan.

Han schreef op 05-12-2022

Richard, jij vraagt, wat heb je toch met de staatsmedia? Heel simpel, helemaal niets. Lees het volgende artikel maar eens. Jij gaat er nog wel achterkomen met wat ik bedoel als je later groot bent. Dan zul je nog vaak aan mij denken. https://indepen.nl/twitter-is-grootste-bedreiging-voor-reguliere-media-en-overheden-geworden/

Han schreef op 11-12-2022

Het wil nog niet erg vlotten met de opwarming van de aarde als ik de weerprofeten mag geloven. Ook de opbrengst van zonne-energie en windenergie valt tegen. Ik stel voor om alle GL en D66 kiezers per direct van het net te halen om stroom te besparen. Dat heet consequent zijn. Ze mogen ook geen hout stoken.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-12-2022

@Han, speciaal voor jou... https://youtu.be/dNRWnwVQd9I

Han schreef op 12-12-2022

Tut, mooi hè, dit persoon ver in de 80 en nog zo'n spirit. Moet de rest van die deugers eens gaan doen op deze site.

Han schreef op 12-12-2022

En een mooi artikel voor jou Tut. https://opiniez.com/2022/12/11/help-brussel-blaast-ons-stroomnet-op/guusberkhout/

Anonymous schreef op 18-12-2022

Beste WSB. Waarschijnlijk kunt u het zich nog wel herinneren. Twee jaar geleden schreef ik dat de co2 tax eraan kwam. De uitstoot van co2 wordt gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. Het loopt zo'n vaart niet zei u. Het was vooral een wappie gedachte. Zie hier. Het begin is er, de rest zal spoedig volgen. https://www.ad.nl/buitenland/eu-burgers-gaan-betalen-voor-co2-uitstoot-rijden-en-wonen~a5662ce1/

William S. Burroughs schreef op 18-12-2022

Aan Anonymous. In tegenstelling tot Mark Rutte heb ik wel overal een actieve herinnering aan dus u hebt gelijk. Wel moeten alle lidstaten er nog mee instemmen voordat het een feit zal worden. Prettige dag.

Jos schreef op 18-12-2022

Heel goed de burger betaald naar gelang de uitstoot…gemiddeld 100 euro per jaar is niets en mag wel omhoog,

Jaap schreef op 18-12-2022

Een CO2 taks is ook een goed idee, diegenen die vervuilen er ook voor laten betalen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: