Gemeentelijke erepenning voor 100-jarige voetbalvereniging DES

Datum: 01-10-2022

13.51 uur - Voetbalvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Nijverdal, die zondag 2 oktober exact 100 jaar bestaat, kreeg gisteravond uit handen van burgemeester Jorrit Eijbersen de erepenning van de gemeente Hellendoorn overhandigd. De bronzen penning werd uitgereikt tijdens de jubileumreceptie van de voetbalvereniging, vrijdagavond rond 20.00 uur op het Sportpark Gagelman.

De erepenning van de gemeente Hellendoorn is bedoeld voor mensen en voor organisaties die door hun langdurige of intensieve inzet de gemeente Hellendoorn en/of de gemeenschap een uitzonderlijk grote dienst hebben bewezen of gemeentegrensoverstijgend op de kaart hebben gezet. Dat heeft de 100-jarige voetbalvereniging DES uit Nijverdal duidelijk gedaan. Vele generaties in de gemeente Hellendoorn zijn opgegroeid met het voetballen bij DES. Niet alleen sportief, maar ook sociaal en maatschappelijk is DES sinds 1922 van zeer grote waarde voor de lokale samenleving. De vereniging is al die decennia lang een ontmoetingsplaats waar honderden mensen en soms hele families samen komen. Ook sportief heeft de sportvereniging in de afgelopen eeuw het nodige bereikt.
 
Voetbalvereniging DES komt met de gemeentelijke erepenning in een illustere sportgalerij te staan. Eerder ontvingen de Olympische waterpolosters Yasemin Smit, Meike de Nooy en Rianne Guichelaar, waterpoloster Karin Kuipers, ruiter Frank Hosmar en baanwielrenner Jeffrey Hoogland en voetbalvereniging RKSV De Zweef uit Nijverdal al de erepenning van de gemeente Hellendoorn.
 
Over de voetbalvereniging
Voetbalvereniging DES heeft bijna 700 leden. DES is in haar historie nog niet eerder zo groot geweest als dit seizoen qua actief ledenaantal. DES vindt respect naar elkaar belangrijk: naar de spelers, scheidsrechters, assistent-scheidsrechters, het publiek, kortom respect naar iedereen, altijd en overal. De vereniging wil haar identiteit als gezellige sportieve vereniging blijven behouden, waarbij ook het prestatieve deel zeer belangrijk is.
 
Ook is G-voetbal al een flink aantal jaren mogelijk bij DES en de jongste kornuiten worden de beginselen van het voetbal bijgebracht via het minivoetbal en een F-League. In alle geledingen gediplomeerde en ervaren trainers moeten er voor zorgen dat alle sporters binnen DES optimale ontwikkelingsmogelijkheden kunnen benutten. DES heeft de laatste jaren met betrekking tot de accommodatie flink uitgebreid en diverse extra voorzieningen zijn vernieuwd en/of vervangen. Een camerabewakingssysteem, inclusief opnamemogelijkheid wedstrijden Hoofdveld, een nieuwe geluidsinstallatie en renovatie van commissie- en bestuurskamers zijn daar voorbeelden van.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: