Opening historisch centrum d’ Oale Pastorie van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal op zaterdag 8 oktober

Datum: 30-09-2022

13.14 uur - De Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal heeft dit jaar veel te vieren: De vereniging bestaat 30 jaar, het 25-jarig jubileum van Uutgeverieje ‘n Boaken, en de opening van ons nieuwe historisch centrum d’Oale Pastorie. Tijdens deze opening presenteren wij ook een nieuw logo en vernieuwde website. Het vernieuwde logo benadrukt beter ons doel om voor de gehele gemeente actief te zijn.

Een eigen onderkomen voor de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal is een langgekoesterde wens van het HKHN-bestuur. Na maanden van klussen, schoonmaken en inrichten is het eindelijk zover dat we ons historisch centrum , gehuisvest op de begane grond van de voormalige rooms-katholieke pastorie aan de Grotestraat in Nijverdal, kunnen openen. 
In dit gemeentelijk monument willen we het culturele erfgoed van de gemeente Hellendoorn behouden, bewaken, ontsluiten en toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. 
 
Naast expositieruimte zal er in ons historisch centrum ook plek zijn om te vergaderen, historisch onderzoek te doen in de zeer omvangrijke bibliotheek, kennis te nemen van onze negen werkgroepen, vragen te stellen over bijvoorbeeld uw stamboom of woning en meer te weten te komen over de vereniging. Door “onze vensters te openen” willen we nog meer onze talrijke historische schatten delen met alle inwoners van de gemeente Hellendoorn, jong en oud. Voor de jeugd zijn er plannen om interactieve speurtochten , een escaperoom en workshops te ontwikkelen.  Dit onder het motto:  Ontdekken, onderzoeken en ontmoeten.
 
De openingstentoonstelling Hellendoorn van A tot Z, gebaseerd op het nieuw uit te brengen boek van Dinand Webbink en uitgegeven door onze Uutgeverieje ’n Boaken, laat bekende en minder bekende plekken van onze gemeente zien.
Met “de keuze van” bieden wij bij toerbeurt een platform aan onze leden om met oude foto’s de diversiteit van ons erfgoed te tonen. En met een wisselend aanbod uit de schilderijcollectie Monument & Poëzie (van G.Ekelenkamp ) presenteren wij  een aantal schilderijen met bijbehorende gedichten. 
 
Na een officieel gedeelte rondom de opening vanaf 13.15 uur, zal er om 16.00 uur een receptie zijn voor leden van de Historische Kring.
 
Historisch Centrum d’ Oale Pastorie bevindt zich in de voormalige R.K.-pastorie te Nijverdal. Het adres is: Grotestraat 150, 7443 BN Nijverdal.
Wij zijn woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.30 geopend (ook op afspraak via www.hkhn.nl).
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: