Expositie kunstenaars Kunstfabriek in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 28-09-2022

06:53 uur - Van woensdag 28 september tot en met maandag 24 oktober is in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur een prachtige expositie te zien van de kunstenaars uit de Kunstfabriek in Nijverdal. Iedereen is van harte welkom om alle prachtige kunstwerken te komen bewonderen tijdens de openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

De expositie is dinsdag 27 september officieel geopend door burgemeester Jorrit Eijbersen. Een bijzondere expositie, vanwege de gevarieerde samenstelling van de kunstenaars. Wat de kunstenaars gemeen hebben is hun gezamenlijke atelierruimte. Maar de werken van de kunstenaars zijn heel divers.

De Kunstfabriek
De Kunstfabriek Nijverdal is een vereniging van 14 kunstenaars die gezamenlijk een atelierruimte delen in het oude laboratorium in het achterste deel van het Ten Cate terrein ‘de Oale Bleeke’ aan de P C Stamstraat in Nijverdal. Haar ontstaan heeft de Kunstfabriek te danken aan contacten tussen de firma Ter Steege en het toenmalige bestuur van Stichting Eigen Oogst. Ter Steege was destijds op zoek naar invulling voor De Smidse en een aantal bestuursleden was op zoek naar atelierruimte. Inmiddels heeft de Kunstfabriek het afgelopen voorjaar haar 10-jarig jubileum gevierd.

De kunstenaars
Tijdens de expositieweken zijn kunstwerken te zien van Leidi Schwarte, Jan en Beppie ter Avest, Rita Muller, Anneke Offenberg, Annewil Jansen, Wilma Webbink, Bertus Seinen, Rinke Slump, Joop Essers, Gea Sliggers, Ping Frederiks, Aly Miskotte en Annejet van Stekelenburg. “Ontzettend gaaf dat er een plek is in onze gemeente waar kunstenaars samen kunnen sparren, delen en maken. Een plek waar bijzondere samenwerkingen vorm krijgen. Zo is er een samenwerking met Malkreis Dörenthe uit partnergemeente Ibbenburen en hebben de kunstenaars meegewerkt aan de realisatie van het monument voor overleden kinderen op de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan. Ik ben blij dat we ze een podium kunnen bieden in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Dat verdienen ze!”, aldus een trotse burgemeester, Jorrit Eijbersen.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: