Inloopavond fietspad Helmkruidlaan

Datum: 27-09-2022

11.52 uur - De verkeersveiligheid van de rotonde op de kruising Helmkruidlaan – Baron van Sternbachlaan in Nijverdal moet verbeterd worden. Er vinden geregeld (bijna) ongevallen plaats tussen fietsers en auto’s. Maatregelen die in het verleden genomen zijn om de automobilist erop te attenderen dat er fietsers in twee richtingen oversteken, hebben tot op heden onvoldoende effect gehad.

Raadsvoorstel
In september 2021 heeft een raadsvoorstel voorgelegen aan de gemeenteraad voor het aanleggen van fietspaden. Destijds is in de gemeenteraad niet ingestemd met deze oplossing omdat er onvoldoende onderzoek en participatie is uitgevoerd om tot een gedragen oplossing te komen.
 
Varianten
In het afgelopen jaar is daarom verder onderzoek gedaan naar de situatie. Ook zijn er gesprekken geweest met belanghebbenden. Uiteindelijk zijn uit dit proces een aantal varianten voortgekomen die wij graag aan u willen voorleggen in een inloopbijeenkomst op maandagavond 3 oktober.
Tijdens deze bijeenkomt krijgt u de mogelijkheid om de varianten te bekijken, vragen te stellen en uw mening hierover te geven. De uitkomsten van deze bijeenkomst worden verzameld en meegegeven in het bestuurlijke proces waarin wordt besloten welke oplossing uiteindelijk wordt gekozen.
 
Inloopavond
Graag nodigen wij u uit voor de inloopbijeenkomst op maandag 3 oktober 2022 tussen 17.00 en 19.00 uur in de Hellendoornzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. U kunt tussen de genoemde tijdstippen op elk gewenst moment binnenlopen.
 
Foto: Google Earth
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: