Lezing van de Blauwe Olifant over informatieverwerking bij het (gevoelige) kind

Datum: 26-09-2022

08:55 uur - Op vrijdag 30 september houdt de Blauwe Olifant een lezing over informatieverwerking bij het (gevoelig) kind en over het geven van labels. Er zullen ook tips gegeven worden.

Heeft uw kind moeite met stilzitten op school, zijn er concentratieproblemen, is uw kind faalangstig of voelt het zich niet begrepen? Laat uw kind ongewenst gedrag zien? In de lezing zullen Paula Hofrichter en Els de Noord ingaan op de mogelijke factoren die hieraan ten grondslag kunnen liggen. Deze factoren kunnen liggen in de senso-motorische ontwikkeling van het kind, waarbij de zintuigen met hun informatieverwerking een belangrijke rol spelen. In de lezing zal ook aandacht besteed worden aan de kenmerken van overgevoeligheid, hooggevoeligheid en andere labels, zodat deze gemakkelijker te herkennen zijn. Tevens stellen we de vraag of labels wel het antwoord zijn op de problemen die zich voordoen. Ook worden er tips en praktisch handvatten aangereikt om om te gaan met “anders dan gemiddeld” gedrag. Geef je op voor de lezing via de website www.deblauweolifant.nu

De Blauwe Olifant is een platform, waar ouders , maar ook mensen uit het onderwijs terecht kunnen met vragen over bovenstaande onderwerpen. Het platform is opgericht door Els de Noord, voorheen kinderfysiotherapeute-natuurgeneeskundige, en Paula Hofrichter, ervaringsdeskundige, vanuit de wens om meer inzichten te geven in “waarom kinderen doen, zoals ze doen”. Hun motto is: Anders kijken naar kinderen. Op de site van de Blauwe Olifant kunt u zich ook aanmelden voor een persoonlijk gesprek. Het is een non profit platform; Els en Paula werken op vrijwillige basis.

Lezing van de Blauwe olifant over informatieverwerking bij het (gevoelige) kind en tips. 30 september Helderse Hoeve , Grupakkersweg 4 in Hellendoorn, aanvang 19.30 uur. Gratis entree of vrijwillige bijdrage.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: