Inloopspreekuur financiën, huurtoeslag en zorgtoeslag

Datum: 21-07-2022

13.19 uur - Heeft u financiële problemen, betalingsachterstanden, schulden of hulp nodig bij het aanvragen van huur- of zorgtoeslag? Kom op vrijdag 29 juli a.s. tussen 09.30 – 10.00 uur naar de ZINiN Bibliotheek Nijverdal.

 
Bij de balie van de Bibliotheek op de begane grond kan men zich melden zonder vooraf een afspraak te maken. Belastingvrijwilligers van De Welle, Schuldhulpmaatjes van Stichting BOOM, en vrijwilligers van Het Hulpfonds hebben voor dit spreekuur de handen inéén geslagen. Zij helpen u gratis met hun kennis en ervaring bij het beantwoorden van vragen over financiën, huur- en zorgtoeslag. 
 
Voor informatie over toeslagen wordt gevraagd om een kopie van de aangifte inkomstenbelasting 2021 en gegevens over de eventuele huur van de woning mee te nemen. DigiD meenemen is tevens een tip. Wanneer u geen aangifte inkomstenbelasting doet, neemt u dan uw jaaropgaaf of loonstrook (bij meer dan 1 werkgever: jaaropgaven of loonstroken van elke werkgever) mee. 
 
Voor meer informatie over dit spreekuur kan contact worden opgenomen met De Welle, 0548-638810 of per e-mail info@stichtingdewelle.nl.
Voor informatie over andere deelnemende organisaties: www.stichtingboomhellendoorn.nl en www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 25-08-2022

Tut dan mag jij vertellen welke omroepdirecteur er nu 230.000 verdiend.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 25-08-2022

Bestuurder Paul Römer van omroep NTR verdiende in 2017 het meest (230.000 euro). Hij wordt op de voet gevolgd door MAX-baas Jan Slagter (220.00 euro). (bron AD)

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-08-2022

Bestuurder Paul Römer van omroep NTR verdiende in 2017 het meest (230.000 euro). Hij wordt op de voet gevolgd door MAX-baas Jan Slagter (220.00 euro). (bron AD)

Jos schreef op 26-08-2022

Ja dit is van 5 jaar terug Tut. Dit verdienen ze al lang niet meer.

D.J. schreef op 27-08-2022

Wat hebben deze reacties te maken met het bericht wat hier geplaatst is #endannogdubbelook

Wat ben ik toch een tut! schreef op 27-08-2022

@D.J. Jos stelde me een vraag, maar wel bij verkeerde plek...

Han schreef op 31-08-2022

Bestaat er ook nog zoiets als een energietoeslag? Velen kunnen de rekening niet meer betalen en mogen wat mij betreft hier direct voor in aanmerking komen. Het probleem voor veel Nederlanders is dan ook niet de opwarming maar de afkoeling v/d aarde, namelijk de naderende winter! De energiecrisis is de prijs die we betalen voor de sancties tegen Rusland. De bevolking van Nederland en andere Europese landen moet koude lijden om de oorlog in Oekraïne aan de gang te houden. Dit, terwijl Gazprom miljoenen aan winsten incasseert. Ook op dit vlak faalt ons kabinet.

Lassie schreef op 02-09-2022

Als er een zeur- of wappie-toeslag zou bestaan werd die jou zeker toegekend. Fijne oude dag.

Inge schreef op 03-09-2022

Ja Han er bestaat een energietoeslag en deze is aan te vragen bij de gemeente. In plaats van te zeuren en overal tegen aan te trappen kun je misschien ook de handen uit de mouwen steken voor deze groep mensen.

Han schreef op 04-09-2022

Inge, niets is erger dan op deze wereld rondlopen en alles voor zoete koek aannemen wat je wordt voorgehouden. Ik red me wel, maar miljoenen mensen niet. Deze mensen zijn het slachtoffer van wanbeleid door de overheid. Koste wat kost moet de oorlogsmachine blijven draaien in Oekraïne. Koste wat kost moet de energietransitie er worden doorgedrukt, de energietransitie bedacht door een stel linkse rakkers. En jij vindt dat ik daar niet tegenaan mag trappen. Ben jij ook al zo'n deuger.

Han schreef op 04-09-2022

Lassie, de wappie-toeslag is mij jaren geleden al toegekend. Grootverdieners hadden/hebben altijd al een streepje voor gehad in Nederland. Laat de pleps maar werken en lijden, dat willen jullie toch? Dit is toch immers het nieuwe deugen. Hoe ziek kan je zijn om te accepteren dat er nu 3 euro voor een kuub gas betaald moet worden, terwijl dit verleden jaar nog ergens rond de 70 cent zat. Nog zieker is het om een ander weg te zetten als wappie omdat diegene zich niet kan vinden in het beleid van de overheid. Maar goed, ik ben dan ook geen deuger, u wel.

Pibernik schreef op 04-09-2022

Ik krijg het idee dat er steeds meer zijn die zich ergeren aan Han en ik kan mij daar wel iets bij voorstellen.

Inge schreef op 04-09-2022

Je lult er fijn overheen, maar je zei dat er geen energietoeslag was. Deze is er wel zoals eerder aangegeven. Je lult gewoon uit je nek hier om de boel op te stoken.

Han schreef op 04-09-2022

Inge, ik zeg dat nergens. Het was enkel een vraag die jij beantwoorde met een ja. Waarvoor mijn dank. Nu weten mensen die hier behoefte aan hebben en hier voor in aanmerking komen dat dit mogelijk is. En nee Pibernik, ik stook de boel niet op. Half Europa staat in vuur en vlam. De oorlogsmachine moet blijven draaien koste wat kost en wij burgers zijn het slachtoffer. Daar is geen ontkomen aan, maar jullie willen het niet zien. Wat Poetin voor ogen had wordt werkelijkheid. Lees het onderstaande artikel maar eens. Europa zal ontwricht raken door wanbeleid en de onvrede onder de mensen zal alleen maar erger worden. Bedrijven, bakkerijen en andere voorzieningen die ons voorzien van ons dagelijkse eten en levensonderhoud gaan failliet. Wij zullen ernstige tekorten gaan kennen, honger gaan meemaken en mensen zullen sterven van de kou. Mensen zullen werkloosheid gaan kennen, dit in grote getale. En waarom, juist DOOR wanbeleid en om Poetin en lesje te leren. Helaas werken de sancties niet, integendeel zelfs. Wij zijn de pineut en Poetin verdient er een leuk zakcentje bij. Let op mijn woorden, straks zijn wij, lees Europa een derde wereld land. De VS lacht in zijn vuistje, want de EU wordt geheel afhankelijk van de VS. China, India en Rusland worden de grootste wereldmacht. Ik heb van begin af aan gezegd, je moet de-escaleren ipv de boel laten escaleren. Maar ja, als je dat soort geluiden laat horen ben je een wappie. Zo dom en naïef kunnen mensen dus zijn om hiervoor weg te kijken. Klop aub niet bij mij aan, mocht uw verwarming het deze winter niet meer doen. https://www.ad.nl/buitenland/felle-protesten-in-europa-over-energiecrisis~afcbb8fc/

Han schreef op 04-09-2022

Alleen al de hevige morele verontwaardiging bij de Europese elite doet mij al laten lachen. 'Chantage door Poetin.' En dit nadat datzelfde Europa middels sancties Rusland wilde platleggen. Ik blijf me verbazen over zoveel hypocrisie. En nogmaals mensen, wij zijn het slachtoffer. https://www.ad.nl/nieuws/energieoorlog-losgebarsten-rusland-wil-europese-economieen-maximale-schade-toebrengen~a9d674b3/

Han schreef op 04-09-2022

Gelukkig staan er meer en meer mensen aan mijnen zijde, zowaar ook deugers, lees de volgende woorden maar eens van de burgemeester van Antwerpen. Deze energiecrisis heeft Europa over zichzelf afgeroepen door de eigen energieproductie af te bouwen. Parallel werd kernenergie afgeschaft door de domste landen, zoals Duitsland en België. Men moet beseffen dat dit een gevolg is van groene dogmatiek.

Han schreef op 05-09-2022

De overheid en de EU blijven maar liegen en bedriegen. Poetin heeft gewonnen en de EU heeft verloren. De gaskraan gaat niet eerder open, niet voordat de EU op de knieën gaat. Dit is trouwens precies wat Poetin maanden geleden voorspeld heeft: grote sociale onrust in Europa als gevolg van de economische oorlogsvoering van Brussel. Ook voorspelde hij dat deze onrust zal leiden tot de verdrijving van de huidige elites. Maak uw borst maar nat. Men had moeten de-escaleren ipv de boel laten escaleren. Maar goed, naar wappies wordt niet geluisterd. PS, hoe weet je dit allemaal Hardwerkende Anonieme Nederlander? Nou heel makkelijk. Alle media kanalen lezen en kijken, van vriend en vijand en niet enkel de staatstelevisie van Nederland (hele dagen tijd voor). De EU heeft niet voor niets de Russische zenders dit voorjaar in de ban gedaan. U zult een eenzijdig verhaal te horen krijgen, het verhaal wat de EU en onze overheid vindt. Tot slot, wij burgers zijn het slachtoffer, het slachtoffer van wanbeleid door onze overheid en een ongekozen club mensen in de EU. https://www.ft.com/content/2624cc0f-57b9-4142-8bc1-4141833a73dd

Han schreef op 06-09-2022

De geesten worden alvast rijp gemaakt. De WRR (adviesorgaan voor en door de regering) maakt de geesten alvast rijp voor voedselbonnen. Wie niet straks een dag in de rij wil staan voor een brood en pak melk, doet er goed aan om voldoende houdbaar voedsel in te slaan. Te lezen in Trouw. Wat ik al voorspeld had. De chaos zal compleet worden, de linkse elite zal verdreven worden.

Pibernik schreef op 06-09-2022

Kan de naam van de website niet veranderd worden in Han van Hellendoorn

Han schreef op 06-09-2022

Ik zeg doen Pibernik. Eén probleem, ben niet woonachtig in de gemeente Hellendoorn, maar dat terzijde. Het zal wel moeilijk zijn voor jullie om die ouwe gelijk te geven. Nederland is kapot gemaakt door een stel linkse huichelaars, langzaam maar zeker zal dat besef bij jullie ook gaan komen.

Inge schreef op 06-09-2022

Ja en zijn naam naar Anonymous Han.

William S. Burroughs schreef op 06-09-2022

Ik weet niet of ik mij zo comfortabel voel onder de paraplu van iemand die het verschil tussen rechts en links en oorzaak en gevolg niet kent? Prettige dag.

Frans schreef op 07-09-2022

Han, je ben een geweldige zuurpruim die enkel de schuld naar één groep wil schuiven. Het probleem is dat de gehele politiek kapot is, links omdat jij vind dat zij blijkbaar macht hebben, maar rechts omdat ze geen keuzes durven maken en verschuilen achter de gedachte van de linkse minderheid. Kortom, we hebben te maken met een hele zwakke invulling van onze tweede kamer, inderdaad van links tot rechts.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-09-2022

@William, dus iemand die verschil niet weet tussen rechts/links en oorzaak en gevolg, mag zijn ongerustheid niet tonen? 'Hoogopgeleiden' hebben bijna 20 jaren braaf onderwijs gevolgd, waarin ze precies deden wat de 'Meester' zei, om aan het eind van studiejaar genoeg punten te halen. Kritiek op leerstof werd niet op prijs gesteld. Op deze manier is de bovenlaag van bevolking op dezelfde manier een wereldbeeld opgedrongen. In deze kringen is het niet gepast om uiterst rechts te stemmen, kritiek te hebben op immigratie, tégen Europa te zijn, etc.. Dan wordt je door collega's met fronsende blik bekeken en genegeerd. Maar de onderste laag van de bevolking heeft een realistische, pure blik op hun wereld. Zij zijn het die hier overlast van ondervinden; lastige buitenlanders in hun buurt, Oost-Europeanen die hun baantjes inpikken, huurwoning vinden is bijna onmogelijk, hoge kosten voor eerste levensbehoeften zoals huur, energie en boodschappen...

Geronimo schreef op 07-09-2022

@tut, als je het verschil niet weet, dan moet je je onthouden, van de schuld bij 1 kant te leggen, verder is er niets mis mee. Maar zo overtuigd zijn van je gelijk is wel heel dom. Eerst de, volgens hem, landelijke media als spreekbuis van de overheid wegzetten, om ze nu weer telkens aan te halen. Iedereen die het er niet mee eens is, als links weg te zetten of rechts neer te zetten dat ze nog wel tot "zijn" inzicht komen. Verder de hoeveelheid aan non-informatie, waar eveneens 95% van de aanwezigen hier wel een keer klaar mee is. Moet ik, cq een ander nog meer uitleg geven, ofschoon we ons dan op zijn niveau gaan begeven?

Geronimo schreef op 07-09-2022

Ps iedereen heeft een realistische, pure blik op hun/zijn/haar wereld, maar dat is wat anders dan een realistische, pure blik op de wereld.

William S. Burroughs schreef op 07-09-2022

Aan Geronimo. Met uw laatste reactie haalde u de woorden uit mijn mond. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 07-09-2022

Aan Wat ben ik toch een tut! Wanneer iemand die verschillen niet weet bestaat de kans dat men non stop in ongerustheid verkeerd terwijl dat bij wel weten lang niet altijd nodig zal blijken te zijn. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-09-2022

@Geronimo; Bijdehandjes gegeten? Met wereld bedoel ik de aardbol, jij bedoelt 'wereldbeeld'.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-09-2022

@William, jij hebt gelijk, dat iemand dan vaak onnodig ongerust is. Ik bedoel dat iedereen in vrijheid zijn stem mag laten horen, ongeacht wát hij zegt, zolang hij anderen daarbij niet schaadt

Geronimo schreef op 08-09-2022

@tut, je bijdehandjes-opmerking slaat kant noch wal. Jij hebt het over de wereld, maar zij die hier last van hebben.... En daarna som jij op waar de NLders tegenop lopen, volgens jou. Jij hebt op school toch ook begrijpend lezen (en schrijven) gehad.

William S. Burroughs schreef op 08-09-2022

Aan Wat ben ik toch een tut! Jazeker met als gevolg een stortvloed aan ongenuanceerde meningen omdat het mag. Wat vervolgens ook mag is het tot je nemen met een korrel of met een hele zak zout. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-09-2022

@Geronimo, het spijt me dat ik niet aan jouw eisen kan voldoen, ik ben niet al te snugger. Wat ik bedoel is dat goedverdienende hoogopgeleiden uit boekjes leren hóe de maatschappij in elkaar zit, en ze nauwelijks in aanraking komen met laagopgeleiden. Hoogopgeleiden komen in functies terecht (politici, managers, bestuurders) die plannen/beleid bedenken, waarvan ze geen benul hebben, wat deze betekent voor de laagopgeleiden. Ze snappen b.v. niet waarom het 'volk' zich niet om het klimaat bekommert. Maar mensen met laag salaris hebben al moeite om elke maand rond te komen, laat staan dat ze ook nog duurdere boodschappen moeten kopen die groener zijn. Hun hoofden zitten al vol met zorgen over hun baan, gezin, gezondheid van naasten, huishouden, onderhoud huis/tuin etc.. Terwijl rijkere mensen geld hebben voor schoonmaakster, schilder, kinderoppas, in hun leasebak kunnen stappen, en niet in weer en wind op de fiets naar werk te hoeven rijden.

Geronimo schreef op 09-09-2022

@tut, je eerste twee zinnen slaan nergens op en verder vertel je nu wel een duidelijk verhaal. Afgezien van gezin en gezondheid van naasten, want als je hier om geeft, geef je dus ook om hun onbekommerde toekomst en dus ook om het klimaat. Daarnaast komt vaak naar voren, dat mensen met een lager inkomen, meer geven om de natuur en de wereld. Dit komt vaak naar voren bij tv-acties en/of collecteren.

Lassie schreef op 09-09-2022

dag Tut wat een onzin kraam je allemaal uit, kennelijk heb je echt een complex ergens.

Pibernik schreef op 09-09-2022

Zijn de reacties hier naar een hoger level gegaan of lijkt dit zo #waarishan

Uw reactie

Naam:
Bericht: