Tientallen middenstanders sluiten zich aan bij hogenood - initiatief

Datum: 20-07-2022

07:56 uur - Ondanks  de hogenoodklok die ieder jaar luider klinkt over de weidse dreven van sanitair Nederland, is er weinig beweging aan het toiletfront. Het pleidooi van de toiletalliantie, patiënten- en gehandicaptenorganisaties om meer openbaar sanitair vindt geen gehoor bij de lokale bestuurders.

 

Om toch in die basisbehoefte te voorzien, is onder de vlag van de Maag Lever Darmstichting (MDS) een beschavingsoffensief ingezet. De stichting heeft een speciale Hogenood-app ontwikkeld die door het hele land kan worden gebruikt. Met deze app op de smartphone kan het dichtstbijzijnde openbare toilet worden opgespoord, in een café, een eettent, de super, een benzinepomp. Om de bewegingsvrijheid te vergroten,vooral voor die patiënten met een darm of blaasprobleem, is een uitgebreid netwerk van dit soort rolstoelvriendelijke publieke gelegenheden geen  uitzonderlijke luxe, maar bittere noodzaak. Het streven is dat zoveel mogelijk lokale middenstanders zich aansluiten bij de hogenood-app 

 

In de gemeente Hellendoorn heeft het Gehandicapten Platform Hellendoorn de handschoen opgepakt. Tientallen middenstanders in de winkelcentra van deze gemeente  en daarbuiten hebben zich inmiddels aangesloten bij het hogenood-initiatief. Een royaal gebaar van deze Hellendoornse ondernemers dat niet onbeloond mag blijven. Als dank voor hun inzet krijgen die bedrijven die hun toilet beschikbaar stellen een fraai, smeedijzeren Hogenood-uithangbord om het cachet van restaurant, grand café of koffiehuis te verhogen.  

 

De feestelijke omlijsting vindt plaats op zaterdag aanstaande, 23 juli 2022: om elf uur wordt het eerste uithangbord uitgereikt aan de ‘De Huiskamer’, aan het Maximaplein, Nijverdal.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 21-07-2022

Tientallen?? Staan er 9 aangegeven op de app! Mis gemeentehuis hierin.

Uw reactie

Naam:
Bericht: