Basisschool De Es in Hellendoorn doet mee aan de Open Groene Schoolpleinendag

Datum: 23-06-2022

16:39 uur -  Grijze tegels, geen bomen om in te klimmen of struiken om je in te verstoppen. Helaas hebben nog steeds heel veel scholen een strak betegeld plein waar weinig of geen groen op te bekennen is. Om te laten zien hoe het ook anders kan biedt Basisschool De Es in Hellendoorn op woensdag 29 juni de kans om een kijkje te nemen op hun vergroende plein en om vragen te stellen.

 

Van het ontwerpen van een groen plein, tot het aanleggen en het plein daadwerkelijk gebruiken: Basisschool De Es weet er inmiddels alles van. Om hun ervaringen met anderen te delen stellen ze hun plein open op woensdag 29 juni van 14:30 uur tot 16:30 uur. Leerkrachten, schoolbestuurders, ouders en andere geïnteresseerden kunnen zo een idee krijgen van hoe zo'n groen plein eruit kan zien en welke stappen je moet zetten om een groen plein te realiseren en te onderhouden. Aanmelden hoeft niet, belangstellenden kunnen gewoon langskomen.

Wat: Open Dag van het groene schoolplein van Basisschool De Es
Wanneer: Woensdag 29 juni van 14:30 – 16:30 uur
Waar: Noord Esweg 26 in Hellendoorn
Voor wie: Leerkrachten, schoolbesturen, ouders en andere geïnteresseerden

Groene Schoolpleinen in Overijssel
Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein? De Provincie Overijssel streeft ernaar om in 2025 alle schoolpleinen vergroend te hebben. De gemeente Hellendoorn stimuleert groene schoolpleinen bovendien met een subsidieregeling. Jaarlijks kunnen basisscholen tot € 7.500 subsidie krijgen voor het realiseren van een groen schoolplein. Groene Schoolpleinen Overijssel is een initiatief van Provincie Overijssel, IVN Overijssel, Springzaad en Natuur en Milieu Overijssel en valt onder het programma Natuur voor Elkaar. Ga naar www.groeneschoolpleinenoverijssel.nl voor meer informatie en inspiratie rondom groene schoolpleinen.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 26-06-2022

Wel jammer dat lokaal de hoogbouw plannen hier heeft goed gekeurd.

Lassie schreef op 27-06-2022

Je bedoelt de nieuwe opvang?

Jos schreef op 28-06-2022

Ja klopt

Uw reactie

Naam:
Bericht: