Inwoners buitengebied Hellendoorn kunnen goedkoop plantmateriaal aanvragen

Datum: 17-06-2022

8.25 uur - De “Boomdeeldagen” zijn begonnen! Dat betekent dat inwoners in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn tot 30 juli bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

 
De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hellendoorn delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.
 
De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.
 
Van 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.
 
Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Hellendoorn wordt de Boomdeeldag op 10 december 2022 gehouden. 
 
De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede, Olst-Wijhe, Raalte, Deventer en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser).
Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op de website van Landschap Overijssel.
 
1,1 miljoen bomen
Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind je op www.iedereeneenboom.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 24-06-2022

Tja, je moet toch wat. Op de sallandse heuvelrug staan bijna geen bomen meer. Wil je nog enigszins vergroening, dan moet dat maar in het buitengebied.

Uw reactie

Naam:
Bericht: