Gemeente Hellendoorn streeft naar openhouden opvanglocaties tot begin 2024

Datum: 14-06-2022

10.18 uur - Veiligheidsregio Twente heeft de Twentse gemeenten verzocht meer opvangplaatsen beschikbaar te stellen. Dit vanwege het nijpende tekort en de schrijnende situatie in Ter Apel. Burgemeester Jorrit Eijbersen: ‘We willen graag meewerken aan het verzoek van de Veiligheidsregio. Daarom streven we naar het gedeeltelijk openhouden van de drie opvanglocaties die er nu zijn in onze gemeente.

 
We hebben de intentie om de huurcontracten met alle locaties te verlengen en zijn daarover in gesprek met de eigenaren van die locaties. Onze wens is een deel open te houden tot 1 juli 2023 en een deel tot 1 januari 2024.’
 
De gemeente Hellendoorn vangt nu rond de 220 Oekraïense vluchtelingen op. Het precieze aantal verschilt per dag omdat er mensen komen en vertrekken. In totaal heeft de gemeente 225 plekken beschikbaar.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: