'Wat bezielt je' met Jace Ekkel

Datum: 14-06-2022

9.26 uur - Jace Ekkel werd als meisje geboren en gaat tegenwoordig als Jace door het leven. In gesprek met Wil de Bruine vertelt hij in de uitzending van Wat bezielt je, wie hij is, wat hem bezielt en hoe hij gekomen is tot een zo ingrijpende keuze met alle gevolgen van dien;  wat het voor hem maar ook voor zijn famile en zijn omgeving betekent. 

 
Jace Ekkel werd in 2002 geboren en groeide op in Nijverdal, waar hij nog steeds woont bij zijn ouders in het Rooie Dorp, hij werkt op de zorgboerderij de Kruimelhoeve in Daarle, waar hij werkt met met name autistische mensen. Als kind voelde hij zich altijd al enigszins een buitenbeentje, maar op de middelbare school werd wel duidelijk dat er meer aan de hand was.
 
Hij ging een zwaar traject van geslachtsverandering in en op een dag veranderde hij ook zijn naam. Nog steeds vergissen mensen zich, maar als het niet plagend bedoeld is, kan hij er om lachen. Hij krijgt sowieso weinig vervelende reacties. Hij wil graag open zijn over wie hij is. 'Ik wil zijn wie ik wil zijn en me uiten zoals ik wil, ook in de manier waarop ik me kleed bijvoorbeeld'. Maar zijn toekomstdromen zijn niet veel anders dan ieder ander: huisje, boompje, beestje, een gezin met iemand van wie ik hou, met kinderen, een huisje in het bos, een warm gezin, net zo als dat van mijn ouders'.
 
De uitzending is te zien in het weekend van 17 juni, wordt het gehele weekend op de halve uren op HOitv, ook te volgen op de livestream van www.hoimedia.com
Presentatie en eindredactie: Wil de Bruine, techniek: Jan van Dam, regie Melanie Vos
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: