Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Datum: 24-05-2022

  

10.18 uur - Het is u vast niet ontgaan, per 1 juli 2022 zijn rookmelders wettelijk verplicht op iedere verdieping in elke woning. ‘Want rookmelders redden levens’, vertelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. ‘Wanneer je tijdig gewaarschuwd wordt, vergroot het de kans dat je je woning veilig kunt ontvluchten’. Als in alle woningen in Nederland rookmelders hangen, kunnen we het aantal slachtoffers van woningbranden tot een minimum beperken. 

Burgemeester Jorrit Eijbersen ondersteunt dit: ‘In mijn huidige woning in Bunnik heb ik rookmelders op de juiste plek geïnstalleerd. En dat ga ik uiteraard in mijn nieuwe huis hier in de gemeente Hellendoorn ook doen. Het is een kleine moeite die van levensbelang kan zijn, dus doen!’
 
CHECK, KOOP EN PLAK ROOKMELDERS
Weten hoeveel rookmelders u in huis nodig hebt en waar ze moeten hangen? Check www.rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u dan precies hoeveel u er nodig hebt met uw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze makkelijk en snel op. Zo zorgt u voor uw veiligheid, die van uw dierbaren en bent u klaar voor de nieuwe wet.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: