‘Belfast’: een aangrijpend drama

Datum: 24-05-2022

9.34 uur - De filmhuisfilm ‘Belfast’ speelt zich af in 1969, een tijd waar de spanningen tussen de protestanten en katholieken opliepen en een tijd die rellen aankondigde. Vanuit het perspectief van de 9-jarige Buddy, een vrolijke jongen die op straat speelt en draken verslaat, zien we eigenlijk de jeugdherinneringen van schrijver/regisseur Kenneth Branagh. Op dinsdag 7 juni om 20.00 is deze Oscar winnende film voor Beste Originele Scenario ‘Belfast’ te zien bij ZINema, de bioscoop van ZINiN.  

The Troubles

In de wijk waar Buddy woont, heerst een groot gevoel van saamhorigheid, totdat de protestanten en katholieken recht tegenover elkaar komen te staan in de tijd, die ook wel ‘The Troubles’ wordt genoemd en waar de molotovcocktails door de straten vliegen. Buddy ziet de ernst van de situatie niet, zelfs niet als zijn vader lijnrecht tegenover een gewapende crimineel komt te staan. Buddy denkt dat het alleen maar een spannend duel is net zoals in zijn stripboeken. De barricades worden steeds hoger opgetrokken en tanks rijden door de straten van de stad. Buddy wordt getuige van een land waarin grote chaos heerst. Intussen worstelen zijn ouders met de idee om Noord-Ierland te verlaten en elders een nieuw leven willen beginnen.  
 
Kaarten reserveren

Kaarten voor ‘Belfast’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: