Dertigste editie van Autorodeo Luttenberg

Datum: 22-05-2022

14:13 uur - Schaatsvereniging Luttenberg (SVL ’88) en IJsbaan ’t Wak presenteren op zondag 29 mei de dertigste editie van de Autorodeo Luttenberg. Die zal uiteraard niet geruisloos verlopen, maar de organisatie heeft er ditmaal voor gekozen om verder niet al te veel aandacht aan dat lustrum te besteden. “We zijn allang blij dat het na twee jaar weer mogelijk is om een autorodeo te houden”, vertelt Sebastiaan Dijkman namens de organisatie. 

Bennie Neppelenbroek maakte samen met Theo Olde Hensken alle voorgaande 29 edities mee. Hij kan zich de eerste editie nog precies herinneren. “We hadden een aantal jaren daarvoor de nieuwe ijsbaan gerealiseerd. Daarvoor moesten we een flinke hypotheek opnemen. Maar daarna kwamen we een aantal jaren zonder ijs te zitten. Wel kosten, geen inkomsten. Een bestuurslid stelde toen voor om een autorodeo te organiseren om de kas te spekken. Hij had gehoord over de rodeo in Boerhaar. Daar zijn we zelfs nog een keer wezen kijken.” De eerste autorodeo bracht zo’n 1.400 mensen op de been. Een groot succes. En dat smaakte dus naar meer. Met de opbrengsten konden SVL ’88 en de IJsbaan in de loop der jaren hun hypotheek afbetalen. Maar ook andere doelen in Luttenberg profite(e)r(d)en. Sebastiaan Dijkman: “We hebben verschillende clubs en verenigingen kunnen helpen, bijvoorbeeld Elckerlyc, de sport, de fanfare en het zwembad! En dankzij de autorodeo kunnen we de contributie van de schaatsvereniging relatief laag houden.”

Informatie
De inschrijfavond is inmiddels al achter de rug, maar er zijn nog plekken voor coureurs beschikbaar. Meedoen? Stuur een mail met je gegevens naar: info@autorodeoluttenberg.nl of meld je aan via www.autorodeoluttenberg.nl. Er wordt weer gereden in drie klassen: tot 1600 cc, van 1600 cc tot 2000 cc en een superklasse van 2000 cc tot maximaal 2900 cc. De drie overblijvers van elke manche plaatsen zich voor de volgende ronde. De afvallers kunnen zich via de herkansingsmanche alsnog plaatsen voor de (halve) finales. Het terrein is weer te vinden aan de Butzelaarstraat, vlakbij de afslag richting Haarle. De autorodeo begint om 12.30 uur. Dit jaar is er geen tribune, maar uiteraard staat er wel weer een horecatent. Glaswerk is verboden, ook voor de rijders. De entree bedraagt 6 euro (jeugd tot en met 15 jaar 2 euro). 

Foto: MD Fotografie

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 23-05-2022

Gas d’rop

Pibernik schreef op 23-05-2022

Best wel raar eigenlijk dat je bij auto’s die rijden op benzine spreekt van gas geven

Ongehoord schreef op 23-05-2022

Vast nooit gehoord van een gas-pedaal. Fietsen is gezonder inderdaad.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-05-2022

@Pibernik, engelse woord voor benzine is gasoline

Uw reactie

Naam:
Bericht: