Kerkleden halen € 5.100,- op met markt

Datum: 19-05-2022

19:47 uur - Initiatiefnemer Tineke Rodenburg mocht namens de Protestantse Gemeente Nijverdal € 5.100,- overhandigen aan De Welle om in te zetten voor Oekraïne, onderwijs en kinderen.

 

 

Tineke vertelt: “We wilden graag iets betekenen voor de Hellendoornse samenleving en hebben hiervoor in april een markt georganiseerd, samen met Kees Amelink en Douwe Slot. De kerkleden hebben we opgeroepen om vooral ruimhartig te zijn. We kunnen wel stellen dat daar gehoor aan is gegeven! We waren diep getroffen door de oorlog in Oekraine en we voelden de urgentie om hier iets voor te betekenen evenals voor de andere vluchtelingen in de gemeente Hellendoorn. We zagen de beelden op televisie en waren onder de indruk van de veerkracht van de mensen. We weten van De Welle dat de kinderen ondertussen, of zo snel mogelijk, naar school gaan. Natuurlijk hopen we dat de oorlog gauw voorbij is en dat iedereen weer naar huis kan. Wanneer dat niet het geval is, dan hopen wij dat met deze bijdrage in ieder geval bij kunnen dragen in de verdere ontwikkeling van de kinderen.”

 

Met het programma “Taal is de sleutel tot succes” heeft De Welle al meerdere keren kinderen extra taalondersteuning kunnen bieden, zodat zij bij de overgang naar het voorgezet onderwijs gelijke kansen hebben en niet te maken krijgen met onder advisering. Dit programma is volledig afhankelijk van donaties. 

 

Met deze bijdrage hoopt Tineke Rodenburg namens de Protestantse Gemeente Nijverdal een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Vanwege het grote succes van de markt hopen ze niet alleen Oekraïense, maar ook kinderen van statushouders en kinderen die opgroeien in armoede te kunnen helpen.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: