Voor de derde keer ploggen op de Regge: Schoon en fit de zomer in

Datum: 19-05-2022

8.58 uur - Het is een trend die is overgewaaid vanuit Zweden: ploggen, een combinatie van joggen en afval opruimen. Na deze activiteit ga je met een extra goed gevoel naar huis, want je bent zelf lekker actief bezig geweest én laat de natuur schoon achter. Bij het Nijverdalse horeca- en activiteitencentrum De Wilgenweard weten ze hier wel raad mee!

 
Daarom organiseert De Wilgenweard in samenwerking met IVN  een plog-ochtend op zaterdag 21 mei 2022 van 9:30-11:30. Voor deze derde editie worden de kano’s gratis beschikbaar gesteld om de Regge en de oevers van de rivier schoon te maken. Al hardlopend of wandelend wordt de troep in het Duivecatebos ook flink aangepakt.
 
Een kano vol troep
De reden waarom De Wilgenweard drie jaar geleden het initiatief oppakt, heeft te maken met een stel vakantiegangers. “Ze hadden een kano gehuurd en ze keerden terug met een vaartuig vol zooi” , vertelt organisator Marian Freriks. “Dat was wel even pijnlijk voor ons... Want we zijn supertrots op onze mooie omgeving, maar we balen enorm van de troep in en rond de Regge.”
 
Streven naar een schonere omgeving
De eerste twee edities waren een groot succes: per keer werden er wel 40 à 50 vuilniszakken vol troep uit de Regge gehaald. Chipszakken, glazen flessen, zelfs een grote houten pallet vind je in de rivier en dat is natuurlijk vreselijk. “Zwerfafval heeft alleen maar negatieve effecten op de natuur, dier en mens. Daarom willen wij op deze manier ons steentje bijdragen aan een schonere omgeving, zodat we er allemaal van kunnen genieten.”
 
Meedoen aan de opruimactie? Aanmelden kan via: info@wilgenweard.nl
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: