Workshop Spinnen

Datum: 11-05-2022

12.07 uur - Oald Heldern De Noaberschop is dé erfgoedinstelling van Hellendoorn. In het Museum Erve Hofman laten wij de geschiedenis en het leven van vroeger herleven. Iedere twee jaar wordt er op de museumzolder een nieuwe tentoonstelling ingericht aan de hand van een thema. Dit keer is dat ‘Op Stand, een kijkje in het leven van de gegoede burgerij in Hellendoorn’. Daar horen ook kleding en huisraad bij. 

 
 
De Workshop Spinnen is bedoeld om inzicht te geven in het spinproces, de basis van de fabricage van textiel en kleding. Spinnen is het omvormen van het natuurproduct (wol, katoen, zijde) naar een verwerkbare draad waarmee geweven, gebreid, gehaakt, geknoopt, frivolité en gekantklost wordt, zodat een kledingstuk of een huishoudelijk product (lakens, slopen, theedoeken etc.) ontstaat. 
 
De workshop wordt gegeven door Rita Zwiers, een spinster met veel ervaring, die het spinnen en weven, en haar liefde voor dit ambacht graag meer bekendheid wil geven en haar kennis en kunde ook wil doorgeven.  
 
De workshop bestaat uit twee dagdelen. 
Tijdens het eerste dagdeel wordt kennis gemaakt met de wol en het spinnenwiel, het ‘gereedschap’ waarmee de wol tot draad wordt verwerkt. Rita neemt u mee op ontdekkingsreis en leert u ondertussen hoe te spinnen. 
 
Veertien dagen later komen we weer bij elkaar om onze ervaringen te delen en om nog meer tips en tricks van Rita te ontvangen. Spinnen is een vaardigheid, die je alleen echt onder de knie kunt krijgen door veel, heel veel te oefenen. 
 
In het kort: 
 
Wat : Workshop Spinnen
Door wie : Rita Zwiers 
Wanneer : 10 en 24 juni 2022, van 14.00 – 16.30 uur 
Waar : De Valkhof, Ninaberlaan 66, Hellendoorn
Kosten : € 15,-- per persoon 
Opgave : Vóór 1 juni 2022 per mail: anki_veltien@hotmail.com of: 06-54420525 
 
Graag tot ziens op 10 juni 2022! 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: