Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege

Datum: 09-05-2022

11.11 uur - Vrijdagavond 20 mei 2022 reikt Herman Finkers de Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland uit aan actrice Johanna ter Steege.

 
 
De Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het bevorderen van cultuur en taal van Oost-Nederland. De hoofdrollen van de internationaal bekende actrice in het Twentse theaterspektakel Hanna van Hendrik en de veelgeprezen en door miljoenen bekeken speelfilm De beentjes van Sint Hildegard hebben veel indruk gemaakt op het bestuur van stichting Oald Heldern de Noaberschop, de Hellendoornse erfgoedorganisatie die de prijs beschikbaar stelt. Johanna ter Steege weet zich aansprekend en herkenbaar uit te drukken in haar moedertaal. In het bijzonder valt de zuiverheid van haar taalgebruik op. Zij levert hiermee een krachtige bijdrage aan het levend houden van het Nedersaksisch.
De geboren Notterse zegt hier zelf over: ‘Elke kans om de taal van mijn geboortestreek in de schijnwerpers te zetten, grijp ik met beide handen aan. Twente is mijn thuis. Dat zal het altijd blijven, ook al woon ik elders.’
 
De prestigieuze Cultuurprijs is eerder toegekend aan onder meer Willem Wilmink, Herman Finkers, Bennie Jolink, Anne van der Meiden en Daniel Lohues.
De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Hellendoornse middeleeuwse dorpskerk (’n Oalen Griezen). Het programma begint om 20.30 uur met optredens van Martin ter Denge, Bert Jansen, de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en uiteraard de prijsuitreiking door Herman Finkers. 
De presentatie is in handen van acteur Laurens ten Den.   
Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom, aanmelden is niet nodig.
 
Foto: Bram Willems
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: