De Billy Boem club gaat in de gemeente Hellendoorn van start op 27 januari

Datum: 03-01-2022

9.17 uur - De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. De huidige Coronacrisis kan de nodige, niet wenselijke, invloed hebben op het gezin en kind(eren). Het zijn onzekere tijden, wéér meer thuis werken en zijn, minder sociale contacten, zorgen en onzekerheid over hoe lang nog… , en mogelijk heeft uw gezin van dichtbij (psychische) ziekte of verlies meegemaakt.

 
 
Uw gezin kan ook te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. 
Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan. 
 
Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven
De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. En anno nú komt de Coronacrisis erbij; een tijd die het nodige vraagt van een gezin en een kind. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.
 
Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.
 
Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Deirdre uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”
 
 
De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Hellendoorn.
Informatie en aanmelden kan (tot 19 januari 2022) bij: 
Hellendoorn doet! 
bel: 05638800 of mail: info@stichtingdewelle.nl 
Hellendoorn doet! Is geopend van maandag- t/m donderdagochtend van 9-12 uur
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: