Gemeente Hellendoorn gaat over tot kwijtschelding schulden gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

Datum: 27-12-2021

16.26 uur - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeentelijke schulden van gedupeerde ouders vanuit de kinderopvangtoeslagaffaire kwijt te schelden. Hiermee loopt het college vooruit op landelijke wetgeving.

 
Begin 2021 heeft het kabinet aangekondigd dat de schulden die gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire hebben bij de verschillende overheidsinstellingen worden kwijtgescholden. Het gaat hierbij om schulden die ontstaan zijn tot en met 31 december 2020 bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV, SVB, waterschappen en gemeenten. De wet die dit regelt moet nog in werking treden, maar de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft alle gemeenten gevraagd de kwijtschelding nu al te organiseren. Hier geeft het college van Hellendoorn gehoor aan.
 
Welke schulden worden kwijtgescholden
Het gaat om gemeentelijke belastingen die de gedupeerden niet meer konden betalen of om schulden in het sociaal domein. Door het kwijtschelden van deze schulden kunnen de ouders het compensatiebedrag dat zij nog krijgen of al hebben gekregen van de overheid vrij besteden.
 
Aantal gedupeerden in de gemeente Hellendoorn
De gemeente ontvangt periodiek gegevens van de Belastingdienst. Op dit moment zijn 38 inwoners van de gemeente Hellendoorn erkend als gedupeerden en zijn 48 inwoners nog in afwachting van de Belastingdienst.
 
Hoe gaat de kwijtschelding in zijn werk
De komende periode ontvangen alle gedupeerden met een openstaande schuld persoonlijk bericht van gemeente. Zij hoeven hier zelf niets voor de te doen.
 
Meldpunt voor hulp
Gedupeerden die in de problemen zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire en hulp willen (bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en opvoeding van kinderen) kunnen telefonisch contact opnemen met de publieksbalie van de gemeente op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur via: (0548) - 630 000.
 
 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: