Gezinus Schutten lid van verdienste van SVVN

Datum: 18-12-2021

13.40 uur - Tijdens de Algemene Vergadering van 6 december jongstleden is Gezinus Schutten benoemd tot lid van verdienste van SVVN.  Aangezien de inmiddels 84 jarige Gezinus heel veel voor onze  vereniging heeft betekend, werd hij op deze bijzondere ledenvergadering digitaal in het zonnetje gezet. Gezinus is iemand die het liefste in de luwte blijft. Maar deze keer ontkwam hij niet aan de spotlights.

 
Het was de tweede keer in de geschiedenis van SVVN dat de Algemene Vergadering digitaal werd gehouden. Uiteraard vanwege de corona maatregelen. Toch surfden vele leden de digitale snelweg op om de vergadering op afstand bij te wonen om van het reilen en zeilen van De Volharding te vernemen.Tijdens de bestuursmededelingen nam voorzitter Peter van der Linde het woord en somde -zonder de naam te noemen – in een lang betoog alle vrijwilligerstaken op die dit voorgedragen lid in ruim 40 jaren had verricht binnen de vereniging. Uiteindelijk pakte hij de telefoon en in een live verbinding kon hij Gezinus Schutten feliciteren met dit prachtige gebaar van de leden.
 
Gezinus werd in 1973 lid bij SVVN en begon direct als barmedewerker. Een functie die hij 45 jaar heeft vervuld. Maar aangezien Gezinus in het dagelijks leven vertegenwoordiger was, had hij ook commerciële capaciteiten die hij goed voor SVVN kon inzetten. Om die reden werd hij al spoedig benaderd om zitting te nemen in de reclamecommissie. Daar voelde hij zich als een vis in het water. Bij lokale ondernemers verkocht hij vele reclameborden voor zijn vereniging. 
 
Op het commerciële vlak was Gezinus bijna 40 jaar actief, en het bleef niet bij het scoren van reclameborden. Zo regelde hij ook de advertenties voor folders en voor de clubbladen. Daarnaast haalde hij vele gesponsorde wedstrijdballen binnen voor het eerste elftal. Die werden later natuurlijk gebruikt door de lagere elftallen, die hiervan op deze manier mee profiteerden. Verder werden vele elftallen dankzij hem voorzien van shirts met sponsornamen, zodat iedereen er netjes bijliep in het veld. 
 
Bestuurlijk liet Gezinus zich ook gelden. Hij maakte deel uit van dejubileumcommissie van het 75-jarig bestaan van de vereniging en daarnaast maakte hij vele jaren deel uit van het bestuur van de supportersvereniging. De titel van ‘Lid van Verdienste’ is daarmee zeker verdiend! 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 18-12-2021

Gefeliciteerd

Frits Bentsink schreef op 19-12-2021

Had eigenlijk een Kon.lintje verdiend.

Uw reactie

Naam:
Bericht: