Opening testlocatie door waarnemend burgemeester Beintema

Datum: 16-12-2021

15.03 uur - Vijf huisartsen uit de gemeente Hellendoorn starten met een testlocatie aan de Bedrijvenweg 4 in Nijverdal. Waarnemend burgemeester Jelle Beintema opent de teststraat donderdagmiddag.

 
 
De huisartsen Welling en Van Lingen zijn de initiatiefnemers. Zij zagen een behoefte bij hun patiënten. Mensen met corona/griepklachten mogen zonder negatieve coronatest niet naar de huisartsenpraktijk komen. Echter heeft niet iedereen de mogelijkheid en is niet iedereen bereid om zich ver van huis, zoals in Hardenberg, te laten testen vanwege de afstand, de kosten of het niet beschikken over vervoer naar zo'n locatie. Dit leidde tot vervelende en ongewenste situaties.
 
Op basis daarvan ontstond het idee van een teststraat in de eigen gemeente. 'Om verspreiding van corona te voorkomen, is testen een belangrijk instrument. We vinden dit dan ook een prachtig initiatief dat wij vanuit de gemeente van harte ondersteunen', zegt waarnemend burgemeester Beintema. 'Het is heel fijn voor inwoners dat zij dichtbij huis een PCR-test kunnen laten doen. Op deze manier laten meer mensen zich testen. Hierdoor is het risico kleiner dat mensen met corona anderen besmetten en wordt voorkomen dat mensen een bezoek aan de huisarts uitstellen.'
 
De teststraat wordt gerund door de vijf huisartsen en valt onder de vlag van de GGD. De GGD registreert de testuitslagen en doet bij een positieve uitslag het bron- en contactonderzoek. Mensen kunnen via het reguliere nummer van de GGD (0800-1202) of via coronatest.nl een afspraak maken voor een test in Nijverdal.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hans Prins schreef op 19-12-2021

Dat hebben jullie prima geregeld.

Uw reactie

Naam:
Bericht: