Onthulling Plaquette bij beeld “Muzikant met Boerendanspaartje”

Datum: 11-10-2021

08:14 uur - Afgelopen zaterdag heeft wethouder Anja van den Dolder-Soeten de plaquette onthult op het beeld “Muzikant met Boerendanspaartje”.Dit beeld van kunstenaar Gerard van der Leeden uit Bergen, staat al sinds 1996 in het park De Geuren in Hellendoorn.

Op initiatief van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn is de plaquette geplaatst met de naam van de kunstenaar en de betekenis van het beeld. Wethouder Anja van den Dolder sprak over de betekenis;  “het is een muzikale verwijzing naar “De Tente” van de Hellendoornse Harmonie en het Boerendanspaartje naar het “Zonnige Boerendorp Hellendoorn” met een knipoog naar de Folkloristische Dansgroep”. 

Ook benaderde ze in haar toespraak nadrukkelijk het belang van dit initiatief dat er voor zorgt dat Hellendoorn mooier wordt en de historie bewaard blijft. De voorzitter van de FDH, Gerrit Mollink, sprak over het grote belang van het behoud van historische waarden van Hellendoorn.Hij onderstreepte nog eens de breed gedragen zorgen over de huidige en toekomstige “nieuwbouw” veranderingen in de kern.

Hiermee doelde hij ook op het prachtige historische park “De Geuren” . Een plaquette met de beschrijving van de historie van dit park zou een mooie volgende stap zijn. Hellendoorn moet er alles aan doen om het 943 jaar oude zonnige karakteristieke boerendorp te behouden.

De onthulling werd opgeluisterd door een optreden van de Boerendansgroep van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en werd muzikaal omlijst door een optreden van de Eschländerkapel van de Hellendoornse Harmonie.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: