Vele mensen blij met een bezoek en een gebakje

Datum: 08-10-2021

14.07 uur - In de gemeente Hellendoorn werden deze week ruim 200 gebakjes opgehaald om te delen met mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Deze actie werd georganiseerd in het kader van de Week van de Ontmoeting. Ook alle wethouders en burgemeester Anneke Raven kwamen een gebakje halen en gingen op bezoek bij iemand die zich regelmatig alleen voelt staan. 

Iedereen binnen de gemeente kon zich hiervoor aanmelden om gratis twee gebakjes op te halen en een kop koffie te drinken bij iemand die het nodig heeft. Het is slechts een kleine moeite, maar van zeer grote waarde. Immers, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of een grote vriendenkring te hebben. Veel mensen, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam. Natuurlijk los je eenzaamheid niet met één bezoekje op, maar de initiatiefnemers hopen dat dat ene bezoekje een vervolg krijgt. 
 
Joke Hessink was erg blij met dit bezoek van burgemeester Raven. “We hebben een geweldig gesprek gehad, ik zal deze dag nooit vergeten.” Ook Ynze Hoekstra was blij verrast door het bezoek van wethouder Nijhof. Hij heeft genoten. “Deze geweldige ontmoeting heeft mijn hele dag goed gemaakt.” 
 
Bij deze wil Evenmens alle mensen bedanken die deze actie op welke manier dan ook hebben ondersteund en veel mensen erg blij hebben gemaakt. 
Het hele jaar door is er aandacht voor het thema Eenzaamheid, maar in de Week van de Ontmoeting wordt het thema extra benadrukt. De gebakjesactie is een samenwerking tussen Evenmens Hellendoorn, stichting De Welle, MEE en Avedan en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Nollen.
 
Foto's: Burgemeester Anneke Raven was op bezoek bij Joke Hessink, wethouder Nijhoff was op bezoek bij Ynze Hoekstra

 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: