Subsidie 1/3-regeling maakt renovatie clubgebouw scouting De Reggegroep mogelijk

Datum: 08-09-2021

08:37 uur - Stichting Scouting De Reggegroep kan aan de slag met de renovatie van het clubgebouw aan de Duivecatelaan in Nijverdal. Het college van burgemeester en wethouders heeft de scouting een subsidie toegekend om dit mogelijk te maken.

 

De scouting wil de keuken en het sanitair vernieuwen en investeren in de verduurzaming van het clubgebouw, Blokhut ’t Iemenschoer. Daarnaast wordt het gebouw beter toegankelijk gemaakt voor minder-validen. Vrijwilligers zullen een groot deel van de werkzaamheden uitvoeren.

Om het gehele plan tot uitvoering te kunnen brengen, heeft de scouting een bijdrage van de gemeente gevraagd uit de 1/3-regeling (officieel de Nadere regels accommodatiebeleid gemeente Hellendoorn). Deze subsidie is bedoeld om 1/3 deel (met een maximum van € 100.000) van nieuw- of verbouw te bekostigen, waarbij minimaal 1/3 uit eigen middelen wordt gefinancierd.

Gemeente Hellendoorn biedt verenigingen en stichtingen met deze subsidie in de vorm van een eenmalige bijdrage mogelijkheden voor nieuwbouw of voor het onderhouden en verduurzamen van hun accommodaties. Doordat de werkzaamheden van de vrijwilligers in geld worden gewaardeerd, wordt het voor deze organisaties mogelijk gemaakt de verbouwing van hun accommodatie te financieren.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 08-09-2021

Mooi van de nieuwe keuken,dus niet meer op een houtvuurtje koken?

Uw reactie

Naam:
Bericht: