Reclamebelasting centrum Nijverdal ook in 2021 niet geïnd

Datum: 15-07-2021

11.01 uur - De reclamebelasting voor ondernemers in het centrum van Nijverdal wordt, net als vorig jaar, door de gemeente Hellendoorn niet geïnd. Hetzelfde geldt voor de bijdrage van pandeigenaren die jaarlijks via de Stichting Promotie Nijverdal wordt ontvangen. Ondernemers hebben het al zwaar en daarom is besloten hen ook in 2021 van deze heffingen vrij te stellen.

 
In het centrum van Nijverdal wordt normaal gesproken reclamebelasting geheven. De opbrengst van die reclamebelasting wordt weer geïnvesteerd in hetzelfde centrumgebied. Dit gebeurt deels als subsidie aan Stichting Promotie Nijverdal voor het promoten van het centrum en deels als bijdrage van de retailondernemers aan de dekking van het Masterplan.
 
Het is een zware tijd voor ondernemers. Evenementen mogen nog niet of slechts op beperkte schaal plaatsvinden. En dat scheelt fors in het aantal bezoekers van het centrum. Juist daarom blijft het wel van belang om het centrum te promoten. Zo wordt bijvoorbeeld iedereen door de ondernemers in Nijverdal met een warm ‘fijn je weer te zien!’ welkom geheten. Om dezelfde reden ontvangt Stichting Promotie Nijverdal toch nog de helft van het reguliere subsidiebedrag, € 27.500,--, ondanks het feit dat daar geen inkomsten tegenover staan.
 
Net als de reclamebelasting door de gemeente is ook besloten om de jaarlijkse bijdrage van pandeigenaren (via Stichting Promotie Nijverdal) in verband met de financiering van het Masterplan dit jaar niet te innen. In gezamenlijk overleg is besloten de bijdragen die bestemd zijn voor dekking van het Masterplan, net als vorig jaar, door te schuiven naar het eind van de contractperiode.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: