Mantelzorgcompliment voor alle mantelzorgers

Datum: 11-06-2021

16.15 uur - De gemeente Hellendoorn heeft grote waardering voor het werk van mantelzorgers. Zij zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten blijven onderhouden met hun eigen omgeving. Als blijk van waardering biedt de gemeente mantelzorgers graag een compliment ter waarde van € 50 aan of een arrangement van ZINiN. 

Iedereen die minstens drie maanden lang, minstens acht uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft, is een mantelzorger. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie te zijn, dat kan ook zorg zijn voor iemand die in een instelling woont. De zorgvrager dient woonachtig te zijn in de gemeente Hellendoorn. De mantelzorger moet 18 jaar of ouder zijn.
 
Mantelzorg is niet iets waar iemand bewust voor kiest, het is iets wat je overkomt: je zorgt voor een persoon omdat je er op de één of andere manier een band mee hebt. Dat kan gaan om ouders, kinderen, buren of vrienden. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger. Als mantelzorger kunt u het compliment één maal per jaar aanvragen ook al bent u mantelzorger voor meerdere personen.
 
Als mantelzorger kunt u kiezen uit een ZINiN arrangement voor theater, bioscoop of bibliotheek of een financiële tegemoetkoming van vijftig euro. Mocht u het compliment ook in 2020 hebben aangevraagd, dan kunt u het compliment digitaal aanvragen via: www.evenmens.nl/mantelzorgcompliment-hellendoorn
Als u het mantelzorgcompliment nog niet eerder hebt aangevraagd, kunt u het formulier alleen ophalen en inleveren tijdens het spreekuur: Iedere vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur bij het kantoor van Evenmens Hellendoorn aan de Constantijnstraat 32a in Nijverdal. 
 
Foto: @MantelzorgNL
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: