Heren 1 Het Ravijn moet in bekerfinale genoegen nemen met een medaille

Datum: 07-06-2021

 
11.50 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn zijn er zondagmiddag 6 juni in het Hofbad van Den Haag niet in geslaagd om de finale van de KNZB beker tegen UZSC met een overwinning naar zich toe te trekken. Na 4 periodes was de eindstand 8-10 voor de tegenstander, waardoor de beker mee naar Utrecht ging.

De Ravijnheren begonnen de wedstrijd goed. Namen een 1-0 voorsprong en sloten de eerste periode af met een 2-1 voorsprong. De tweede periode werd met een 3-4 achterstand afgesloten. Dat was een 1-3 overwinning voor de ploeg van trainer-coach Roeland Spijker. De reden van de achterstand lag in het feit dat de ploeg van vertrekkend trainer-coach Ron Loos niet effectief genoeg was in het verzilveren van de vele kansen die het creëerde. Iets waar de Utrechters wel toe in staat waren. Zij gingen daarom terecht aan "de haal" met de KNZB beker en de Nijverdallers moesten genoegen nemen met de medaille voor de tweede plek. De waterpoloërs zijn dit "coronaseizoen" in staat geweest om tot het eind mee te strijden voor de prijzen. De ploeg blijft zoals het er nu uitziet ook volgend seizoen in tact, en zal dan worden getraind en gecoached door Zeno Reuten. 
 
Na afloop, terug in Nijverdal, werd op gepaste en ontspannen wijze, met een barbecue bij teammanager Jan Heerdink afscheid genomen van trainer-coach Ron Loos. De ploeg traint tot aan de vakantie facultatief door.
 
Statistieken:
Het Ravijn-UZSC: 8-10
Periodestanden: 2-1, 3-4 (1-3), 5-7, (2-3), 8-10(3-3).
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 3x, Emiel Wouters 2x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten UZSC: Benjamin Hoepelman 2x, Sebastian Hessels 2x, Joep de Jong 2x, Tim de Meij 2x, Bram van de Besselaar 1x, Gies Wijnhoven 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: