Museum Erve Hofman gaat weer open!

Datum: 01-06-2021

9.39 uur - Vanaf dinsdag 8 juni a.s. mag museum Erve Hofman weer open. Voorlopig nog twee middagen per week, dinsdag en donderdag van 13.30 – 17.00 uur.

De tentoonstelling Dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog is nog een seizoen te zien. Aan de hand van originele voorwerpen, kleding, foto’s en documenten maak je een reis in de tijd, van 1940 tot 1945. Wie waren onze verzetshelden, hoe verging het onze Joodse dorpsgenoten, hoe creatief ging men om met de schaarste, hoe vierden we de bevrijding? Een tentoonstelling voor jong en oud. Er is een gratis oorlogskrant beschikbaar en op beeldschermen kun je allerlei films zien over de oorlog en de bevrijding.
 
Natuurlijk is het hele museum weer te zien. Op de deel en in de potstal is het agrarisch leven in beeld gebracht. De tentoonstelling In ’t Venne toont hoe het werken in het veengebied er aan toeging. 
In het voorhuis is te zien hoe het boerengezin leefde en in de Johanna van Burenkamer zijn de gedichten van onze populaire dichteres te horen. Op de voorzolder kun je genieten van de kleine expositie Het rariteitenkabinet van de dorpsdokters: bijzondere archeologische en geologische vondsten van Pieter en Rein ter Borg. 
Beide middagen zijn er demonstraties weven, spinnen, kantklossen, houtdraaien of quilten. 
De koffie is gratis (zelfbediening). 
 
Ben je Noaber, dan is de toegang gratis, anderen betalen  € 4,-- (tot en met 12 jaar gratis). Wel even reserveren. Bel met 06 10858574 of mail naar info@oaldheldern.nl (kan ook via de website www.oaldheldern.nl). Vermeld je naam, welke dag en hoe laat je met hoeveel mensen wilt komen. Reserveren kan ook aan de deur tijdens openingsuren. Meestal kun je dan meteen naar binnen. 
 
We houden ons strikt aan de regels zoals die voor musea zijn opgesteld en rekenen op je begrip en medewerking. De gezondheid van onze gasten en medewerkers heeft voor ons de hoogste prioriteit.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: