Nieuw boek: De helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen

Datum: 29-04-2021

8.23 uur - Donderdag 29 april verschijnt bij Uutgeverieje ’n Boaken het boek De helletocht van Andries Pagrach en andere verhalen, geschreven door Dinand Webbink. Deze bundel behandelt de lotgevallen van ingezetenen en ondergedoken Joodse medeburgers van de gemeente Hellendoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Je leest hoe burgers zich over slachtoffers ontfermden, ook al riskeerden zij daarmee hun eigen levens en die van hun familie. Je ontmoet plaatselijke helden en heldhaftige militairen uit het verre Canada en Amerika. Er is niet alleen aandacht voor mannen die verzet pleegden, maar ook voor de vele verzetsvrouwen.
 
De verschrikkelijke geschiedenis van de V1’s en V2’s, die vanaf de gemeentegrond werden afgeschoten richting Antwerpen en daar dood en verderf zaaiden, wordt uit de doeken gedaan. Verder wordt verteld over de desperate pogingen van de Duitsers om de brug in Remagen, nota bene in hun eigen vaderland, te bombarderen vanaf de flanken van de Eelerberg. Stolpersteine, grafzerken, zoektochten tijdens en na de oorlog, het komt allemaal aan bod in deze door Dinand Webbink met kennis van zaken en groot inlevingsvermogen geschreven
verhalen. Het is zeer de moeite waard om deze gebeurtenissen na ruim 75 jaar weer te ontdoen van het stof en ze opnieuw onder de aandacht te brengen.
 
De helletocht van Andries Pagrach bevat verhalen die er toe doen.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: