Uitslagen wedstrijden waterpoloërs Het Ravijn

Datum: 26-04-2021

 
9.24 uur - De waterpolodames van Het Ravijn zijn uitgeschakeld in de play-off competitie om het landskampioenschap van Nederland. Vrijdagavond werd in Zaandam met 11-4 verloren van ZV De Zaan. Zaterdagmiddag 24 april werd in eigen huis met 6-9 verloren van de Zaanse opponent. Door dit resultaat is het team van trainer-coach Wicher Diallo klaar met de competitie in de Eredivisie.

Diallo zij na afloop van de wedstrijd wel erg trots te zijn op zijn team. Hij vindt dat het team elke wedstrijd van dit seizoen vooruitgang heeft geboekt. Zij gaan zich nu opmaken voor de strijd om de KNZB beker.
 
De Ravijnheren hebben in een dubbele competitieronde, er moest nog een wedstrijd tegen SVH worden ingehaald, een 6 punten weekend winnend afgesloten. Zaterdag werd in eigen huis met 16-6 gewonnen van De Ham uit Krommenie; zondagavond werd in Rotterdam gewonnen met 4-22 van SVH, waardoor het team van trainer-coach Ron Loos derde is geworden in de Eredivisie competitie met 27 punten uit 13 wedstrijden. 
 
Dames 1:
Laura Boerdam, woordvoerster- en speelster van de Nijverdalse eredivisionist was na afloop eveneens super trots op haar team. Laura: "We spelen vrijdag avond drie periodes goed, maar geven het in de afsluitende vierde periode weg, terwijl we gelijkwaardig aan elkaar waren. Het is jammer dat we zaterdag verloren. We hadden verdiend deze wedstrijd te winnen". Lang wordt er echter niet getreurd. Want er wacht nog een bekerronde om de KNZB beker. Laura: "Vol goede moet gaan we ons nu op de bekerwedstrijd tegen UZSC richten". In het weekend van 22 en 23 mei wordt deze wedstrijd in Utrecht gespeeld. Het tijdstip moet nog worden bekend gemaakt.
 
Heren 1:
De waterpoloheren hadden als doelstelling in een 6 puntenweekend het maximale uit de competitie te halen. Dat is gelukt. Zaterdag 24 april werd in eigen huis zoals gezegd met 16-6 gewonnen van De Ham. Zondag werd SVH in Rotterdam met 4-22 weggespeeld. Toch had assistent trainer Adam Zaidi wel enkele aanmerkingen op de met overmacht gewonnen wedstrijd tegen De Ham. Zaidi: Het was geen makkelijke wedstrijd. Het ontbrak vaak aan scherpte. Door individueel kwaliteitsverschil wonnen we de wedstrijd. Over de wedstrijd tegen SVH was hij wel te spreken."We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben gedaan wat we van te voren af hebben gesproken. Erg veel kansen gecreëerd en ook nog afgerond.
In de verdediging hebben we alvast kunnen oefenen voor de aankomende play-off, die we met een goed gevoel ingaan. In die kwartfinale play-off wordt het Edese Polar Bears in een best of three serie de tegenstander. Vrijdag 30 april wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Het Ravijn heeft door de behaalde derde plaats, het thuisvoordeel, omdat Polar Bears als zesde is geëindigd. Het tijdstip moet nog worden bepaald.
 
 
Dames play off. Eerste wedstrijd in Zaandam.
 
Vrijdag 23 april: 1e wedstrijd:
ZV De Zaan-Het Ravijn:  11-4
Periodestanden:2-1,  5-2, 5-4, 11-4.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 2x, Noa de Vries 1x en Kari Ankone 1x.
 
Statistieken 2e wedstrijd: zaterdag 24 april:
Het Ravijn-ZV De Zaan: 6-9.
Doelpunten Het Ravijn: Lotte Beunk 2x, Noa de Vries 1x, Nina Scholten 1x, Lieke Schokker 1x,  Margreet ter Schure 1x.
Doelpunten De Zaan: Maxine Schaap 4x, Lieke Rogge 3x, Maud Koopman 1x, Sigrid Vlierhakker 1x.
Heren wedstrijden:
Eerste wedstrijd zaterdag 24 april zwembad Het Ravijn in Nijverdal
Het Ravijn-De Ham: 16-6.
Periodestanden: 3-0, 5-2, 11-4 en 16-6.
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 4x, Jorn Muller 3x, Rob Gottemaker 2x, Ivar Schilstra 2x, Emiel Wouters 1x,Yoran Loos 1x, Kenai Heitink 1x, Bas ter Brake 1x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten De Ham: Floris van 't Veer 3x Bradley Sap 2x, Sven Gravensteijn 1x.
Tweede wedstrijd 25 april in Rotterdam:
 
Statistieken heren 1:
 
SVH-Het Ravijn: 4-22
Periodes: 2-7; 3-10; 3-15; 4-22
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 7x, Jorrit Aanstoot 4x, Lars Gottemaker 3x, Kenai Heitink 2x, Yoran Loos 2x, Ivar Schilstra 1x, Bas ter Brake 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: