Ingezonden brief: Reactie omwonenden op beoogd terrein voor Tiny Houses in Hellendoorn

Datum: 17-11-2020

18.53 uur - Reden voor inzending van deze brief is dat wij, als omwonenden van het beoogde terrein voor Tiny Houses in Hellendoorn achter het Squash-centrum, willen reageren op het krantenartikel in het Twents Volksblad d.d. 10 november jl., waar naar onze mening een verkeerd beeld wordt geschetst. Op 17 november jl. is middels een klein bericht hier deels een rectificatie op geplaatst maar dit houdt ons niet tegen ons standpunt via deze brief kenbaar te maken. 

Ten eerste wordt in dit artikel gezegd dat er twee heel positieve bijeenkomsten hebben plaatsgevonden en dat het nog te vroeg is om te zeggen of de omwonenden vóór of tegen zijn.  
 
Reactie omwonenden: Tijdens de bijeenkomst bleek duidelijk dat wat betreft het beoogde terrein in Hellendoorn, de aanwezigen unaniem tegen de komst van Tiny Houses zijn op deze locatie.
 
Verderop in het artikel wordt gezegd dat de omwonenden niet direct afwijzend staan tegenover de Tiny Houses gebaseerd op de animo en de gestelde vragen. 
 
Reactie omwonenden: het was heel duidelijk, aan de hand van de gestelde vragen, dat niemand van de aanwezigen positief tegenover het idee van de Tiny Houses op de beoogde locatie in Hellendoorn stonden. Wel stond men allemaal positief tegenover het burgerinitiatief van Loes. Unaniem vonden de aanwezigen de locatie ongeschikt, niet zichtbaar, te geïsoleerd, te klein. Unaniem werd gevonden dat voor een project als dit door het College een locatie moet worden gezocht die meer in het zicht ligt, beter geïntegreerd in bestaande bebouwing of daarop aansluitend. De Gemeente wil met dit project op de kaart komen, dan moet het toch ook in het zicht zijn en niet weggestopt. Zij spreekt zichzelf tegen door deze locatie te kiezen.
 
Reactie omwonenden: Op bijna alle gestelde vragen had de gemeente nog geen duidelijk antwoord. Hoeveel huisjes? Voor welke duur? Ontsluitingsweg? Overlast? Garantie doelgroep? Parkeren? Groenvoorziening? Wat als tijdelijk bestemmingsplan na 5/10 jaar verloopt? Allemaal erg belangrijke punten. Hoe kan het zijn dat bij zoveel onduidelijkheid een buurt positief en enthousiast is ??
 
Tot slot is toegezegd dat binnen twee weken het verslag van de bijeenkomst d.d. 28 oktober jl. zou worden gedeeld met de mogelijkheid hierop binnen twee weken te reageren. Dit verslag is tot op heden nog niet ontvangen. Des te meer reden om via deze brief ons standpunt te delen.
 
Omwonenden van het beoogde terrein voor Tiny Houses in Hellendoorn
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 17-11-2020

Zie hier wat ik op 23 oktober al schreef. De gemeente zal wel een paar locaties aanwijzen, dit zonder enig overleg met omwonenden. Het was gewoon een mededeling naar de omwonenden. Arrogantie ten top van de gemeente.

Jos schreef op 18-11-2020

Zoveel last kan er niet zijn, enkel hooguit voor de naast wonende, maar, deze kon weten toen hij onlangs het huis naast de bieb kocht dat deze plannen er waren,. Parkeerruimte genoeg. Geen last van inkijk of dergelijke zoals dat bij een grotere woning wel zou kunnen zijn. locatie is klein en daarom zeer geschikt voor een klein aantal woningen,

jos schreef op 22-11-2020

Dit is een goede plek en op de groenstrook bij de hermankampmanstraat en leerlooier straat.

William S. Burroughs schreef op 22-11-2020

Ik vrees dat het ophangen van vogelhuisjes hier ook tot weerstand had geleid. Ik weet het ... ik oog soms moeilijk maar ben eigenlijk veel te makkelijk ... Prettige dag.

Jos schreef op 26-01-2021

Werd geen groot nieuws

Jos schreef op 22-09-2023

Boze bewoners Prinsessewijk in actie tegen flexwoningen? Anders raken ze hun parkeerplatsen kwijt. https://www.tubantia.nl/hellendoorn/boze-bewoners-prinsessewijk-in-actie-tegen-flexwoningen-we-zijn-niet-het-afvoerputje-van-hellendoorn~acf95726/

Geronimo schreef op 24-09-2023

Zojuist op Tubantia gelezen "Boze bewoners Prinsessewijk".Het is toch niet normaal dat mensen vluchtelingen omschrijven als iets voor een afvoerputje. Verder zijn ze ook niet al te snugger; zo willen ze het HOI-terrein behouden voor het houtdorp 1x per jaar en er is weinig parkeergelegenheid, dus daarom moet het ook blijven. Plomp verloren is de volgende zin, dat ze liever een soort parkje zien ontstaan met eventueel een enkele koopwoning. Waar willen ze het houtdorp dan houden en de auto's parkeren?. Herman Wibbelink ik zou eerst een andere briefl laten schrijven, eer ik met zo'n vodje naar het gemeentehuis zou gaan.(eerder geplaatst bij verkeerd onderwerp)

Uw reactie

Naam:
Bericht: