Bestuurder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van THC

Datum: 26-06-2020

15:59 uur - Op donderdagochtend 25 juni, rond 11:10 uur, zagen de collega's een Ford Ka rijden op de N347 (Baron van Sternbachlaan) te Nijverdal. Vlak voor de rotonde, stopte het voertuig plots op de rijbaan. De bestuurder begon hevig te zwaaien met zijn armen. Dit trok onze aandacht, waarop het voertuig en de bestuurder werden gecontroleerd.


De bestuurder verklaarde een wesp in zijn voertuig te hebben. Van de bestuurder werd een alcoholtest en een speekseltest afgenomen. De speekseltest sloeg positief uit op het gebruik van THC. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van THC. Er is middels een speciaal bloedblok, bloed van de bestuurder afgenomen, wat door het NFI onderzocht wordt op het gebruik van een verdovende stof. Als uit het bloedonderzoek blijkt dat de bestuurder strafbaar is, dan wordt er voor het rijden onder invloed van verdovende middelen proces-verbaal opgemaakt.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: