Tijdelijk geen behandeling bij 14 vestigingen De Haere vanwege coronavirus

Datum: 20-03-2020

15.48 uur - Na grondige afweging heeft fysio- en ergotherapiepraktijk De Haere het moeilijke besluit genomen om van vrijdag 20 maart t/m 6 april geen mensen meer te behandelen bij de 14 vestigingen in de regio. Datzelfde geldt ook voor de niet-urgente thuisbehandelingen. De fysio- en ergotherapeuten werken wel door, blijven in contact met hun patiënten en stappen over op therapie op afstand via telefoon en/of beeldbellen. 

 
Bescherming kwetsbare groepen
Fysiotherapeuten hebben meer dan gemiddeld contact met mensen die tot de kwetsbare groepen worden gerekend: ouderen, mensen met hart-, vaat en longaandoeningen, diabetes en/of verminderde weerstand tegen infecties. En dat zijn precies de groepen mensen die op dit moment extra in bescherming genomen moeten worden. De beste manier hiervoor is nu afstand houden om onbegrensde verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 
 
Wat betekent dit voor cliënten en patiënten?
Alle individuele afspraken komen vooralsnog tot en met 6 april te vervallen. De vestigingen en therapeuten blijven wel telefonisch en via email bereikbaar. In noodgevallen of bij acute klachten wordt per situatie bekeken of behandeling aan huis of in de praktijk mogelijk is. De therapeuten zijn vanaf donderdag bezig met het bellen van alle cliënten en patiënten om de voortgang van de behandeling in de komende periode te bespreken. 
 
Beeldbellen en therapieoefeningen
De behandelaars hebben minimaal tweemaal per week contact met chronische patiënten en wekelijks met de overige cliënten. Deze begeleiding of therapie op afstand gebeurt o.a. via beeldbellen in een beveiligde omgeving. 
Blijven bewegen is en blijft van groot belang. Daarom wordt met man en macht gewerkt aan het opnemen van instructievideo’s voor oefeningen die mensen zelf thuis kunnen doen. 
Deze filmpjes komen o.a. op de website en mensen kunnen met hun fysiotherapeut bespreken welke oefeningen voor hen geschikt zijn. 
 
Ook Fyon en De Akker gaan dicht
De tijdelijke sluiting van de locaties is een gezamenlijk besluit van de Top Health Groep (THG), waar De Haere samen Fyon en De Akker deel van uitmaakt. De drie praktijken voor fysio- en ergotherapie hebben samen 34 vestigingen in Overijssel en de Veluwe die met ingang van 20 maart allemaal tijdelijk de deuren sluiten. 
 
Vragen en overleg
Voor vragen of overleg met hun behandelaar kunnen mensen bellen met De Haere via t. 0546 – 64 25 71 of mailen naar info@de-haere.nl.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: