Tuinders Jipkesbelt bezorgd over aanleg mountainbikeroute langs de Regge

Datum: 21-02-2020

17.17 uur - Ingezonden brief: Afgelopen week werd de onderstaande mail ontvangen door de tuinders van de Jipkesbelt te Nijverdal. De vereniging heeft in het verleden een aanzienlijk stuk land moeten inleveren ten behoeve van een ecologische zone langs de Regge. Daar was niet iedereen over te spreken maar het land is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig stuk bos waar veel zeldzame soorten hun intrek hebben genomen. 

Zelf dragen de tuinders geheel vrijwillig bij aan de zone door bijvoorbeeld wildbloemen te zaaien voor de bijen. Nu komt de tuinders ter ore dat plots door dit rustgebied (en vlak voor het broedseizoen) er een mountainbikepad word aangelegd. 
Met mountainbikers zelf is niets mis, maar de dieren zullen door alle rumoer hun huidige habitat verlaten, om nog maar niet te spreken van mogelijk zwerfafval.
Ik ben van mening dat elke natuurliefhebber van deze bizarre plannen zou moeten weten.
 
Een bezorgde natuurliefhebber.
 
Onderstaand de mail die de tuinders van de Jipkesbelt hebben ontvangen hierover:
 
"Beste tuinder,
 
In de afgelopen weken is er een stuk bos naast de tuinen van de Jipkesbelt gekapt ten behoeve van een mountainbikeroute. Het bestuur is bij de procedure, die hieraan vooraf is gegaan, niet als partij erkend. Sterker nog, het bestuur werd hierover afgelopen week geïnformeerd door tuinders. Door een aantal tuinders is geconstateerd dat er een groep mensen een strook bos naast de tuinen aan het kappen was en werd hierdoor overvallen. Na onderzoek is gebleken dat Landschap Overijssel en de gemeente Hellendoorn deze procedure samen hebben gevoerd, Tuinvereniging De Jipkesbelt is hierover vanuit de gemeente Hellendoorn en het Landschap Overijssel niet geïnformeerd.
Gebleken is dat deze plannen al twee jaar geleden zijn gesmeed, zonder medeweten van Tuinvereniging De Jipkesbelt. Het bestuur werd dus ook overvallen door deze besluitvorming. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft de voorzitter, Yilmaz Tamer, maandag 17 februari contact gehad met de gemeente en het Landschap Overijssel. Na contact met Herman Pronk van de Wilgenweard, de initiator van de route, is afgesproken dat de werkzaamheden tot nader order stop zijn gezet.
 
Het bestuur heeft inmiddels met alle betrokken partijen gesproken en besloten is dat de tuinvereniging betrokken zal worden bij de procedures rondom deze mountainbikeroute. We willen u als tuinder verzoeken om alle contacten hierover zoveel mogelijk via het bestuur te laten lopen. Wij gaan u in de komende weken zo goed mogelijk op de hoogte houden. Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan met het bestuur van de tuinvereniging op. Namens de tuinvereniging is tuincommissaris Bert Bannink betrokken bij de gesprekken van alle betrokken partijen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur"
 
Klik HIER voor het originele bestemmingsplan voor de betreffende locatie.
 
 
 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Ikargermiedood schreef op 21-02-2020

Volkstuinencomplexen, met al die geïmproviseerde plastic afdakjes, plastic regentonnen en andere WANSTALTIGE bouwwerken !

Uw reactie

Naam:
Bericht: