Ingezonden brief over opruimplicht hondenpoep buitengebied

Datum: 02-04-2019

13:27 uur - Wij kregen onderstaande brief toegezonden van een Nijverdalse hondenbezitter over de opruimplicht in het buitengebied.

Afgelopen zaterdag ontving ik als hondenbelasting betaler  een brief van de gemeente over de nieuwe regels die ingaan betreffende de opruimplicht van hondenpoep. Nu heb ik zelf een hond en wandel meerdere malen per dag in het “Kattenbos” . Losloopgebied. 
Nu bleek uit de brief van de gemeente dat ik ook daar verplicht ben om de poep van mijn hond zelf op te ruimen. 
 
Vanochtend was ik dus weer aan de wandel met mijn hond in het “kattenbos” en moest ik denken aan de brief die ik van de gemeente had ontvangen. Ik besloot me keurig te houden aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die  dusdanig aangepast is dat degene die zich met een hond in de openbare ruimte begeeft een onmiddellijke opruimplicht heeft. 
Ik dus achter mijn hond aan de bosjes in (Ze houdt van haar privacy …) poep opgepakt en toen op zoek naar een de special afvalbak…. 
 
Niet dus! Geen poepafvalbak te bekennen!
 
Als ik als hondenbezitter zelf de poep van mijn hond moet opruimen en er geen afvalbak aanwezig is en ik dus thuis de poep in mijn clico moet gooien om me aan de APV te houden, waar betaal ik dan de €72,— hondenbelasting voor?
 
Hoe kan het nu dat de Gemeente Hellendoorn hondenbezitters dit allemaal verplicht maar haar kant van de afspraak niet nakomt? 
 
Hoe wil de Gemeente Hellendoorn dit überhaupt gaan handhaven? Gaat de BOA in de losloop gebieden achter mijn hond aan de bosjes in om te kijken of ik daar wel of niet iets had moeten opruimen? 
 
Een Nijverdalse hondenbezitter
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 02-04-2019

Als u zo graag een hond wil dan moet u daar ook voor zorgen en er niet de gemeenschap mee opzadelen...…...klaar.

k e schreef op 02-04-2019

ik ga er vanuit dat dit als waarheid is geschreven, dan vind ook ik dat de gemeente hier in in gebreken is.dus dan ook geen hondenbelasting laten betalen.

Marian schreef op 02-04-2019

Meneer Gerrit, dit klopt. Maar als de gemeente wil dat er opgeruimd wordt dan moeten ze er ook voor zorgen dat dat kan.

Belasting betaler schreef op 02-04-2019

Ik betaal ervoor gerrit

Lieke schreef op 02-04-2019

Laat mensen met een kat of een konijn ook maar belasting betalen. Nog best moeilijk om bij een rennende hond in een losloopgebied de boel terug te vinden.

Geronimo schreef op 02-04-2019

Belasting betaler, zeer dom dat jij dit hier aankaart. De gemeente zit op zwart zaad, jij wijst hun weer op de hondenbelasting, dus Beintema is waarschijnlijk alweer bezig met een verhoging (iemand moet zijn stommiteiten tenslotte ophoesten). Maar je hebt mijn volledige steun, voor wat het waard is.

Lassie schreef op 02-04-2019

Altijd dat gemiep als er iets niet in orde dat de belasting eraf moet. Man wat een gezeur. Geef het even door aan de gemeente. En die belasting is trouwens hard nodig om de APV te financieren die alle eigenaars moet betrappen die niks opruimen. Helaas nog altijd waarheid bij ons in de buurt.

Bruta schreef op 02-04-2019

Buiten de bebouwde kom in het (Katten)bos tussen bomen en struiken, de hondenpoep opruimen...??? Je mag niet buiten de paden komen als je het bordje aan het begin van het bos goed leest. ??

Wat ben ik toch een tut! schreef op 02-04-2019

Wat een zielige, kinderachtige brief, neem je eigen verantwoordelijkheid. Neem gewoon het zakje mee en gooi het onderweg of thuis in de afvalbak. Zie hondenbelasting betalen als compensatie voor alle niet-hondenbezitters in de gemeente Hellendoorn. Die hebben vaak genoeg drollen van andermans honden, op hun stoep opgeruimd. Of hun gezinsleden zijn in drollen getrapt, of ben je ergens met de fiets erdoor gereden. Deze mensen ruimen hondenstront netjes op, terwijl zelf geen hond hebben. Nogmaals, ik vind het afschuwelijk dat ‘s avonds in het donker honden worden uitgelaten bij speelveldjes, grasperken en wadi’s. Ik neem aan dat jij in het donker de hond niet uitlaat in losloopgebieden.

Hondenliefhebber schreef op 02-04-2019

De gemeente dient inderdaad zorg te dragen voor voldoende middelen om overlast tegen te gaan. Plastic zakjes achterlaten in de natuur is natuurlijk geen optie. Dus faciliteer de belastingbetalers met voldoende middelen gemeente Hellendoorn. Ik vind dat hondenbezitters ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen om overlast te voorkomen. Discipline, fatsoen, normen en waarden zijn hier sleutelwoorden. Onze trouwe viervoeters zijn echt wel goed te trainen. De baasjes bepalen hoe ze ermee omgaan. Kinderen mogen er bijvoorbeeld niet ziek van worden wanneer er op speelplekken uitwerpselen achtergelaten worden. Dit is erg onfastoenlijk gedrag waarop zeker gehandhaafd mag worden.

Marianne schreef op 03-04-2019

Inderdaad! De gemeente stuurt brieven naar overleden mensen! Te gek voor woorden. Mijn schoonmoeder kreeg ook zo’n brief gericht aan haar overleden man en de hond is er ook al jaren niet meer. Pijnlijk!

Chris schreef op 03-04-2019

Hondenbelasting???? Achterhaald, maar goed.... (melkkoe!) Maar dan moet de gemeente er inderdaad wel bakken neerzetten. Om nog maar te zwijgen over al die loslopende katten die in andermans tuin hun behoefte doen

Uw reactie

Naam:
Bericht: