Simpel en goedkope oplossing rotonde Helmkruidlaan

Datum: 11-01-2015

17.56 uur - Ingezonden brief. Ik wil graag reageren op een in gezonden stuk blackspot rotonde Helmkruidenlaan gem. Hellendoorn. Omdat dit nog al een dure en ingrijpende maatregel is aldus enkele politieke partijen van de gem. Hellendoorn. Dit kan volgens mij simpel en eenvoudig worden uitgevoerd, door de huidige rotonde af te sluiten voor alle fietsers.

Dit komt alle partijen ten goede in  financieel opzicht en de verkeersveiligheid van de fietsers. Dus de fietsers gebruik laten maken van de bestaande fietspaden richting Nijverdal.

Met name de fietsers uit de Kruidenwijk Zuid / Oost  via Baltinksweg / Eversbergbos naar de fiets snelweg F35 richting Nijverdal. En de fietsers uit de Kruidenwijk West / Noord  via Hulsen naar de Jipkesbelt  oversteek v/d Meulenweg richting Nijverdal. Dit zal veel fiets ongelukken voorkomen en geld besparen voor de gem. Hellendoorn.

En niet zoals de gemeentelijke politiek wil de Noord – Zuid verbinding uitstellen met als gevolg, de problemen verplaatsen naar andere plaatsen in de gem. Hellendoorn.  Met name de kruising  Dorpstraat / Ommerweg en de Schuilenburgerweg. Waar de fietsers wel mogen verongelukken, dit kan toch niet de bedoeling zijn?
 
 
J .Twilhaar  Hellendoorn
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Nicole schreef op 11-01-2015

Das lekker makkelijk zeggen.. sorry maar als je goed uit je doppen kijkt en goed oplet en minder gehaast bent als je in de auto zit gebeuren er ook geen klote dingen daar...en tis niet alleen daar maar bij alle rotondes... als je haast hebt had je maar eerder van huis moeten gaan... of wat dan ook... en ik ben voor een fiets tunnel... wil er graag weer eens met een veilig gevoel kunnen fietsen..

Arie schreef op 11-01-2015

Wat een belachelijk plan; bijna een kilometer omfietsen van Kruidenwijk Noord naar het centrum! En daarnaast wordt het er nog niet veiliger op ook als iedereen Helmkruidlaan("v/d Meulenweg") over moet steken.

hennie schreef op 12-01-2015

dat heb je met bestuur (ook uit het verleden) die op een te grote voet hebben geleeft, en nu zoeken naarmiddelen om het teveel uit gevenen terug te krijgen, er komt nog wel meer naar de burger.

William S. Burroughs schreef op 12-01-2015

Aan Nicole. Dat is een logische en tevens goedkope oplossing van u. Helaas ziet u het belangrijkste over het hoofd. De mens. Want dat wat u zegt doet de mens niet, nauwelijks of veel te weinig. En die enkele uitzondering die het wel doet bevestigd weer mijn voorgaande regel. Er moeten dus maatregelen worden genomen en die kosten geld. Dat geld is op zich het probleem niet mits men maar prioriteiten stelt. Laten wij hopen dat men hier het verdronken kalf voor kan zijn. Want bij het dempen van de put is het meestal al tragisch geworden. Prettige dag.

Sylvia schreef op 12-01-2015

Om vanaf de Kruidenwijk op de F35 ri Nijverdal te komen, zul je ook een rotonde moeten nemen, die op de Baron van Sternbachlaan. En aangezien dat net zo'n gevaarlijke rotonde is, verplaats je dan alleen het probleem. Ook de oversteek aan de Helmkruidlaan zal er echt niet veiliger op worden. Met andere woorden: een plan van niks! Een tunnel onder de rotonde is gewoon de beste en veiligste oplossing, helemaal met het vooruitzicht dat deze kruising in de toekomst ws alleen nog maar drukker wordt.

Automobilist :-) schreef op 12-01-2015

Waarom hebben fietsers op een rotonde voorrang? Voor hun eigen veiligheid is het beter dat ze geen voorrang hebben, zijn ze zelf verantwoordelijk voor een veilige oversteek. Wij als automobilisten hebben vaak een blinde hoek als we rechtsachter over onze schouder moeten kijken. Van rechts voorrang hebben voor langzaam verkeer is ook belachelijk en gewoon gevaarlijk, maar ja het verkeer mag niet doorstromen, en moet tegenwoordig iedereen van rechts voorrang verlenen, met als gevolg meer ongelukken.

Marcel Altena schreef op 12-01-2015

Oversteek Helmkruidlaan vanaf de Jipkesbeltweg is ook levensgevaarlijk, op dat stukje wordt ook best hard gereden en nergens naar gekeken.

Han S schreef op 12-01-2015

Nog een andere oplossing. De fietspaden verhogen zodat je een drempel krijgt moeten de auto's wel afremmen dat zie je wel meer vooral in de grote steden

Ysbrand schreef op 12-01-2015

Als alle fietsers Eens goede verlichting hadden Schrikbarend s,morgens!!!!

anne schreef op 13-01-2015

@Ysbrand: niet alleen goede verlichting hebben, maar dat ze het vooral ook gebruiken....het is idd een drama, duikt er plotseling weer een fietser zonder verlichting weer voor je op...

jan schreef op 13-01-2015

wanneer gaat die miljoenen tunnel is open of moet er nog miljoenen bij is toch niet normaal dit .vorderingen gaan nu zo snel vanwege zachte winters

gerrit schreef op 13-01-2015

Een Tunneltje onder Helmkruidlaan/Jipkesbeldweg oude weg volgen,en een tunneltje onder de g.h Kappertstr. fietspad aansluiten op richting Kruidenwijk en Hulsen.ps Een betonnen bak schuiven ze zo er onderdoor.Goedkoop!!

Pietje Puk schreef op 13-01-2015

Tunneltjes vind ik geen goede oplossing. Voor vrouwen is het geen prettig idee om er door te moeten rijden.

Dirk schreef op 13-01-2015

Gewoon verkeerslichten plaatsen en eens leren om 5 minuten eerder van huis te gaan.Nijverdal zit al met een tunnelsyndroom.

hennie schreef op 13-01-2015

DUS , volgen de mededelingen komt het voor al door de in woners zelf door te laat te vertrekken, BEN IK NOG MEE EENS OOK, op tijd weg gaan en rustig (normaal) deel nemen aan verkeer

Arie schreef op 08-03-2015

Besturen betekent ook vóóruit zien. Als je veel beslissingen van gemeente bestuur ziet, is dat niet iets zo als een goed huisvader hoort te doen. (kortzichtig) Je kunt toch van tevoren bij het maken van wegenplannen toch wel uitrekenen dat met een grote woonwijk in de buurt, veel verkeer met zich meebrengt. Je had direct een tunnel moeten aanleggen. Dat was veruit de goedkoopste oplossing geweest. Op deze manier wordt goedkoop echter duurkoop! Blijft wel dat iedereen goed moet blijven uitkijken en dus verantwoordelijk is voor zichzelf. Maar met een tunnel erbij worden de risico's sowieso kleiner.

Mriens, schreef op 19-06-2015

Fietspad 25 cm verhogen dan moet iedereen daar uitkijken en Kalm aan doen en ziet iedereen elkaar.

Uw reactie

Naam:
Bericht: