119 aanhoudingen en 117.000 euro geïnd tijdens actie in Oost Nederland

Datum: 12-11-2014

10.50 uur - De politie in Oost Nederland heeft 119 mensen aangehouden en circa 117.000 euro aan openstaande boetes geïnd tijdens een landelijke actieweek. Met de actie wil de politie bereiken dat mensen die zich onttrekken aan een boete of straf, deze alsnog voldoen of uitzitten.

Daarnaast laat de politie met de actie aan het publiek zien dat mensen die zich aan hun straf onttrekken, de dans niet ontspringen. Dat is belangrijk voor het vertrouwen in de rechtsstaat en de geloofwaardigheid van het politiewerk. Het was voor het eerst dat dit landelijk grootschalig en op uniforme wijze werd aangepakt.
 
Tijdens de actie kwamen agenten in Gelderland en Overijssel bij 817 adressen aan de deur om boetes te innen of mensen aan te houden voor het uitzitten van hun straf. Was de betrokkene niet thuis, dan werd een bericht achter gelaten met de oproep om zich zo snel mogelijk bij de politie te melden. Dit leidde ertoe dat veel mensen zich achteraf nog meldden.
 
De politie controleerde tijdens de actieweek ruim 13.000 voertuigen. Dit gebeurde zowel fysiek als via het scannen van kentekens (ANPR). Acht auto’s werden buiten gebruik gesteld en 25 fiscale wanbetalers liepen tegen de lamp.
 
Kracht door samenwerking
Door de vorming van de nationale politie ontstaan betere samenwerkingsmogelijkheden. Bij deze actieweek werkte de politie onder andere samen met het Openbaar Ministerie, het Ministerie van V&J en het CJIB. Hierdoor kon nog beter worden opgetreden. Ook binnen de eenheid Oost Nederland was merkbaar dat de samenvoeging van de vijf oude districten vruchten afwerpt. Door de uniforme werkwijze konden parketpolitie, basisteams, recherche en arrestantencentra eenheidsbreed de actie efficiënt opzetten.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: