Werkgroep teleurgesteld over plan NZ verbinding gemeente

Datum: 03-10-2014

15.25 uur - Als breedgedragen werkgroep (direct ressorterend onder de DorpsRaad) ‘Burgerparticipatie Verbetering NZV Nu’ waarin alle direct betrokken zijn vertegenwoordigd, hebben we afgelopen zomer met positieve insteek gewerkt aan een beter en goedkoper plan voor de Noord Zuid verbinding te Hellendoorn.

 
 
Daarin zijn niet alleen de dagelijkse ervaringen van de aanwonenden meegenomen maar is ook gebruik gemaakt van deskundigheid van derden.
 
We zijn zeer teleurgesteld dat onze bijdrage aan de oproep uit het coalitieakkoord: ‘samen aan zet’ niet inhoudelijk is beoordeeld. Na afloop van de presentatie van ons plan waren we graag met de gemeente in gesprek gegaan. We hebben contact gezocht met de gemeente maar kregen alleen maar te horen: ‘we zijn er mee bezig’.
 
Helaas moesten we afgelopen week uit de krant vernemen dat er vrijwel niets met ons plan wordt gedaan. We hadden graag met de gemeente aan tafel willen gaan om ons plan inhoudelijk te bespreken.
Gemeente, is dit nou uw interpretatie van ‘samen aan zet’?
 
Namens de werkgroep ‘Burgerparticipatie Verbetering NZV Nu’ verzoeken we daarom de gemeente om alsnog samen met ons om tafel te gaan om de plannen en achterliggende verkeersmodellen inhoudelijk te bespreken.
 

Werkgroep: 'Burgerparticipatie Verbetering NZV Nu'
 
.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 04-10-2014

Het nadeel van samen aan zet is dat men vrij snel schaakmat staat. Dat is voor de gemeente erg prettig. Want zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Kijk ook uit voor derden. Want die laatste wordt dan vaak de eerste. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 04-10-2014

Tot slot. Derden worden ingehuurd vanwege hun expertise. Deze expertise is dan bij partij 1 (gemeente) niet of onvoldoende aanwezig. Bij partij 2 (burger) gaat men er schijnbaar vanuit dat de expertise daar in het geheel niet aanwezig is. Gezien het hier tentoongestelde hoor en wederhoor. Men moet de uitslag immers via de krant vernemen in plaats van uit een persoonlijk gesprek. Tel daar de vaak hoge kosten van het inhuren van die derden bij op. En voor je het weet heeft partij 3 (derden) bijna alle macht en kennis. Bovendien zou het ook weggegooid geld wezen wanneer men van die derden niets zou aannemen of overnemen. Dat zal men dan ook weer moeten verantwoorden. Vandaar mijn waarschuwing voor derden. Waarmee ik niet wil zeggen dat het met derden nooit wat kan worden of dat zij overbodig zijn. Zeer zeker niet. Het valt mij binnen onze gemeente alleen op dat partij 2 (burger) er vaak zo achteraf van af komt. Misschien is het handiger om voortaan ruim op tijd met partij 1 en 2 om de tafel te gaan voordat men er partij 3 bij haalt. Dat kan altijd nog. Bovendien start men dan in ieder geval onder het motto samen aan zet. Prettige dag.

Pietje Puk schreef op 04-10-2014

De lachende derde gaat met de euro's strijken.

Uw reactie

Naam:
Bericht: