Bakkerij Nieuwenhuis bestaat 20 jaar

Datum: 27-08-2014

16.05 uur - In september is het feest bij Bakkerij Nieuwenhuis. 1 september is het nl 20 jaar geleden dat André en Joke een eigen zaak begonnen. Ze begonnen aan de Wilhelminastraat achter Bakkerij Jansen met het maken van gebak voor andere bakkers. Dit was maar een hele kleine huisvesting en ze groeiden daar echt uit hun jasje.

 

In 1996 hebben ze dan ook een eigen hal gebouwd aan de James Wattstraat op het Industrie terrein. Naast het gebak leveren aan bakkers werd toen een heel nieuw kanaal gevonden; de supermarkten. Dat ging zo hard, het pand werd weer te klein, dus een andere hal gekocht aan de Bedrijvenweg.
Velen zullen zich deze hal nog wel herinneren, van de Open Huis middagen en veel kinderen van de kinderfeestjes.

Toen waren we altijd alleen gericht op banket, maar in 2003 kwam er een winkel bij, waar we ook brood gingen verkopen.Helaas begonnen de meeste supermarkten zelf  banket te maken in een eigen bakkerij, zodat ze die kleine bakker uit Nijverdal niet meer nodig hadden.

Vanaf juni 2005 zitten we op de huidige  locatie aan de Constantijnstraat 48 in Nijverdal.

Een hele fijne locatie, met  2 parkeerplaatsen voor de deur, waar de auto met blauwe schijf  een half uur mag staan.

Maakten we dus eerst alleen maar banket, nu maakt André meer brood dan banket. We begonnen met alleen aparte soorten brood en dieetbroden. Ons speltbrood is een hardloper omdat het van 100% spelt wordt gebakken zonder toevoeging van  tarwe, suiker , melk en gist. Nu echter bakken we alle broden en broodjes zelf.

Om een nog beter brood te krijgen heeft  André de hulp ingeroepen van - Hans Som- hij was chef de Mission van  het Nederlands Boulangerie team dat naar Peking is geweest met de Olympische spelen.
Omdat wij rechtstreeks het meel van Korenmolen de Hoop uit Hellendoorn hebben, onderscheiden wij ons met het brood.  Hier wordt het meel niet extra gezeefd dus er blijven meer vezels inzitten en is dus gezonder. Dat proef je, dat zie je en het voedt, volgens Hans Som.

Vanaf nu noemen wij ons tarwe en fijn volkoren dan ook MOLEN TARWE BROOD EN MOLEN FIJN VOLKOREN!

In verband met het 20-jarig jubileum geven wij van 1 - 6 september op alle Molen tarwe en Molen fijn volkoren broden 20% korting!  En bij een feestje hoort ook taart, dus de slagroomstammetjes gaan ook weg met 20 % korting  nu voor maar  € 4,75.

André en Joke Nieuwenhuis

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: