Ingezonden brief: Sanquin Bloedvoorziening

Datum: 27-03-2014

18.49 uur - Een aantal jaren geleden kon je als bloeddonor bloed geven bij het Hervormd Centrum in Nijverdal. Dit werd georganiseerd door het Rode Kruis. Er werd bloed gegeven door ongeveer 800 mensen  Later werd dit overgenomen door Sanquin Bloedvoorziening, hierop werd het niet beter. Je moest naar Almelo of Zwolle en hierdoor zijn veel mensen afgehaakt.

Doordat veel mensen weg bleven kwam er weer een vaste locatie in Nijverdal. Een aantal jaren terug kwam er een mobiele afname. Standplaats Rijssen, dus locatie Nijverdal werd weer opgeheven. Elke 2 weken staat nu deze mobiele afname in Rijssen. Nu heb ik Sanquin gevraagd of het niet mogelijk is om een keer in de maand  in Nijverdal te gaan staan en een keer in de maand in Rijssen. Nu kreeg ik als antwoord van Sanquin het volgende antwoord. 

"Van U ontvingen wij de suggestie om onze Mobiele Afname Locatie en keer per maand in Nijverdal te laten plaatsvinden. En een keer per maand in Rijssen. Voor de afname met de MAL moet de locatie aan een aantal specifieke eisen voldoen. Helaas hebben wij in Nijverdal geen locatie  kunnen vinden die aan al deze eisen kon voldoen. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is en wij bieden hiervoor onze excuses aan."

Wat ik nu niet begrijp is dat er in Nijverdal geen geschikte locatie is  Wat zijn wij nu anders dan Rijssen. Kan de gemeente hierop in springen of zijn er inwoners in Nijverdal die hier wat aan kunnen doen. Want volgens mij zijn er best heel veel bloeddonoren die bloed willen geven maar dan wel gewoon in Nijverdal.

Met vriendelijk groet,

J Bergboer

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Gerrit schreef op 27-03-2014

Geachte heer Bergboer, ik heb het eventjes opgezocht op internet dit zijn de eisen van Sanquin, de locatie moet op loopafstand van een OV halte liggen (max 200 m),· de trailer dient krachtstroom en internet bij de locatie te kunnen afnemen. Indien een locatie op één van deze punten niet scoort, dan valt deze af.

Harm schreef op 27-03-2014

Kan het niet bij het medisch centrum in Nijverdal? Daar staat ook 2x in de week de mobiele wagen van het ZGT uit Almelo

henk schreef op 28-03-2014

ik heb verleden jaar ook een mail gestuurd naar sanquin ik heb bloedgroep o negatief dat willen ze graag hebben mijn vraag was of dat ook in nijverdal mogelijk was kreeg als antwoord zie onze web site

Dia schreef op 28-03-2014

Dan hebben ze zeker geen behoefte aan Nijverdal bloed; graag of niet zou ik zeggen

Uw reactie

Naam:
Bericht: