Ingezonden brief: BurgerBedrog

Datum: 06-03-2014

6:28 uur - Als inwoner van Nijverdal, die de politiek behoorlijk volgt, ben ik heel nieuwsgierig naar de uitslag van de komende verkiezingen. Bent u net als ik bijvoorbeeld ook zo benieuwd hoe kort het geheugen van mensen in onze gemeente is. Zijn al die mensen die op BurgerBelang hebben gestemd al vergeten wat die partij 4 jaar geleden beloofd heeft. En meteen bij de onderhandelingen met het CDA weer weggegeven heeft. Ik ben benieuwd of die mensen nu weer op BurgerBelang gaan stemmen.

 

Een partij die nu weer zegt het betaald parkeren te willen afschaffen. Ja, in de garage moet het betaald blijven. BurgerBelang kijkt graag naar Rijssen, zouden ze nu ook moeten doen. In Rijssen moest je een paar jaar geleden alleen in de garage betalen. Dat deden mensen dus niet.

Iedereen ging op andere parkeerplaatsen staan. Het is daar dus grandioos mislukt. Dus werd het betalen in de garage heel snel afgeschaft.

Betaald parkeren afschaffen in Nijverdal betekent volgens mij dat iedereen die een woning, bedrijf, school enz. heeft meer moet gaan betalen. Wij moeten allemaal dokken, meer OZB betalen. En waarom? Om mensen uit de eigen gemeente, maar ook bezoekers gratis te laten parkeren. Dus ga je zelf altijd op de fiets, maakt niet uit, meer OZB betalen als het aan BurgerBelang en HOP ligt. Ik spreek nogal eens mensen van buiten de gemeente, die vinden parkeren hier spotgoedkoop. Geen probleem om wat te betalen om in het centrum te gaan staan. Net als wij het in andere plaatsen ook geen probleem vinden.

BurgerBelang en HOP en een aantal winkeliers hebben er met hun negatieve gedoe ook nog voor gezorgd dat mensen uit Nijverdal nu in Rijssen enz. gaan winkelen. Hoe dom kun je zijn. Ga winkeliers in andere plaatsen spekken en dan klagen dat hier zoveel winkels leeg staan. Als iedereen samen de schouders eronder had gezet en betaald parkeren positief had benaderd, was dat veel beter geweest. Niet het betaald parkeren zelf, maar het gezeik erover heeft mensen weggejaagd.

In het verkiezingsprogramma van BurgerBelang staat een waslijst van zaken die men bereikt zegt te hebben. Maar deze staat er niet bij. Nogal arrogant om dat allemaal aan zichzelf toe te schrijven. Zaken die niet deugen zijn de schuld van het vorige college. Zaken waar men mee wil pronken zijn door dit college tot stand gekomen. Wat heeft BurgerBelang eigenlijk gerealiseerd. Veel zaken waren al in gang gezet door het vorige college. En dat is niet alleen een kwestie van geen geld. Men heeft geen netwerk om dingen voor elkaar te krijgen. En men heeft ook geen lef.

Dat kun je al zien aan een aantal uitspraken. De burger aan het stuur of de burger bepaalt zegt BurgerBelang.Nou dat wordt dan de komende 4 jaar een mooie zooi. Al die burgers willen altijd verschillende kanten op, dus dat wordt één chaos. Natuurlijk is het mooi om als burger over allerlei zaken mee te praten. Ook als je zelf dingen in gang kan zetten. Prima. Burgers aan het stuur zetten klinkt heel mooi. Maar het is bij BurgerBelang blijkbaar de vervanging van eigen onkunde en lef om zelf besluiten te nemen.

Ik ben dus heel benieuwd wie hier nog weer in gaat trappen. Ben soms bang nog teveel mensen. Straks zitten we nog weer 4 jaar met deze ellende opgescheept. Moet er niet aan denken. U wel.

H. Hegeman



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Heldersen schreef op 06-03-2014

Ik zeg snel de bekwaamheidstest voor bestuurders invoeren. Dat zal Burger (lees Eigen) Belang ras uitdunnen.

jans schreef op 06-03-2014

Mee eens, en ik stem er ook niet meer op maar waar moet ik dan wel op stemmen , ja ik ben er uit, ik stem niet, pleeg ik ook geen bedrog.

Realist schreef op 06-03-2014

"Heldersen", dan houden we geen bestuurders over, Hegeman (lees CDA) heeft het college al rond nl. CDA + cu + gemeente - belangen, geen bb, hop of pvda (veel te bang dat Wima Paalman terug komt!!!

jan schreef op 06-03-2014

Dan was de heer Beintema nooit geslaagd.

jans schreef op 06-03-2014

Geslaagd, waarvoor?????? Weetniet-eigenwijsfries-stom-roepmaarwat-gatochmijneigengang-macho-schaammijniet diploma

Gerrit schreef op 06-03-2014

Mooi geschreven Hegeman, zelf stem ik al jaren op een landelijke partij en inderdaad dat gezeur over het betaald parkeren moet maar eens een keertje afgelopen zijn.De lokale partijen hebben geen enkele invloed van uit de provincie of vanuit Den Haag en waar willen ze hun kennis vandaan halen nu de overheid alles overhevelt naar de gemeente toe.Ik zou tegen de klagers willen zeggen word lid van een politieke partij en stel je beschikbaar voor de plaatselijke politiek en stel je later verkiesbaar.Wat de gemeente nodig heeft zijn goede bestuurders en niet van die amateurs die van alles beloven en later niets waarmaken.

Marcel Altena schreef op 06-03-2014

Een perfecte verwoording van hetgeen ik ook al lang in mijn reacties roep: betaald parkeren is een feit, leef ermee.

henkie schreef op 06-03-2014

@jans. Jij blijft volgens mij heilig in hop geloven,ondanks het schaamteloze,desestreuse,op de man spelende, een alles nog een keer weer oprakelende,fractie voorzitter. Deze zaak handel je af per brief,niet in het openbaar. Dat is eerbied hebben voor de overledene,en respect voor de nabestaande. Een brevet van onvermogen. Mensen kijk nog eens een keer goed naar hun verkiezingsprogramma,maak dan uw keuze. Maar ga vooral wel stemmen.

hennie schreef op 06-03-2014

dit is een echte C D A brief, die de gewonen mensen onder de duim willen houden en maar moeten luisteren naar hun.

Arie schreef op 06-03-2014

Betaald parkeren jaagt mensen alleen maar nog sneller naar online winkels. En wat betreft de gemeentelijke inkomsten van het parkeren: zou me niks verbazen dat die grotendeels op gaan aan gerelateerde kostenposten als de parkeerautomaten. Kan iemand me vertellen wat de *netto* opbrengst van het huidige parkeerbeleid is?

Gerrit schreef op 06-03-2014

Heeft Burgerbelang nog geen weerwoord of zijn ze bang voor een afgang

beauty kees schreef op 06-03-2014

burgerbelang reageert echt niet, die geloven nog steeds te veel in zichzelf, net als coes trouwens die er gewoon vanuit gaat dat de meesten toch op de c stemmen in zijn partij. ik stem wel HOP want deze zijn er nog steeds voor de ondernemers. allemaal mensen met een eigen carrière, die als ze niet in de politiek komen hen eigen werk en inkomen weer op kunnen pakken. deze zitten er iig niet voor henzelf maar willen nijverdal wel weer laten bruisen.

henkie schreef op 06-03-2014

Ach na 19 maart weet iedereen z`n plekje.

Tja schreef op 06-03-2014

beauty kees burgerbedrog en hop is één pot nat. De domheid van hop blijkt uit hun programma.

beauty kees schreef op 06-03-2014

@tja, heb je soms les gehad van johan stuut?

claus schreef op 06-03-2014

dit is dus de echte cda,r die ook heeft mee gewerkt aan de zorgelijke situatie waar in de gemeente nu in is beland, en nu de inwoners de mond wil snooren. zie rtv oost

Gerrit schreef op 07-03-2014

Wie zegt dat H.Hegeman van het CDA is, met andere woorden iedereen die Hegeman heet is van het CDA. Johan Hegeman kennende zou nooit en te nimmer een partij aanvallen via welk media dan ook, is die persoon H.Hegeman wel werkelijk Hegeman of gebruikt hij de naam Hegeman om een discussie los te lokken.Ik zou zeggen tegen de tegenstanders van het CDA kom morgen naar het CDA winkel aan de Keizerserf en ga in discussie met de adspirant gemeenteraadsleden maar ga niet dhr H.Hegeman beschuldigen dat hij van het CDA is

Ibequim schreef op 07-03-2014

Denk goed na voor je gaat stemmen. Je moet nadenken welke mensen het aan kunnen om het zeer complexe vraagstuk van zorg en jeugdzorg kunnen besturen. Blijf niet wijzen naar het verleden, maar denk aan de toekomst. Je kunt maar 1 keer stemmen 19 maart en we moeten er 4 jaar mee doen. Of moeten we het plein gebruiken om onze grieven te uiten??? We zijn toch wel GROOT met ons allen. Leer uit het verleden en gebruik het in de toekomst. Ibequim

hepie schreef op 07-03-2014

Ibequim, ik heb nagedacht en kom er niet uit, de meeste mensen uit het verleden staan weer voor de toekomst op de lijst en daar weer 4jaar tegen aankijken, zeg mij wat ik moet leren met de zelfde mensen die er een puinzooi van hebben gemaakt

ex-stem schreef op 07-03-2014

Ik ben nog niet overtuigd, dus ik ga blanco stemmen. Het gaat ze alleen maar om om het pluis te mogen zitten, ik zie het als 1 groot gespuis.

William S. Burroughs schreef op 08-03-2014

Ach ja... After one look at this planet any visitor from outer space would say 'I WANT TO SEE THE MANAGER'

Een echte Nijverdaller schreef op 08-03-2014

Was het maar weer zoals vroeger een heerlijk park waar je naar hartenlust kon luisteren naar de mooiste popconcerten of de gezellige rommelmarkten, Iedereen kende elkaar, er werd toen ook al geklaagd over de drukke Grotestraat , het einde is inzicht een tunnel, wat een luxe, een heerlijk bos in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen , een super mooi overdekt zwembad wat een luxe wat denk je van de sterrenwacht en het mooie bezoekerscentrum wat een luxe, Deze zijn toch allemaal maar moooi in ons dorp , leegstand winkels, wat een luxe er komen leuke winkeltjes voor terug, vroeger hadden we een park, nu een nog grotere park ,Het nationaal park De Sallandse heuvel. Wat een luxe, ben blij dat ik een echte NIjverdaller ben, die de fiets pakt en heerlijk door dit schitterende dorp mag genieten van al het moois.

William S. Burroughs schreef op 09-03-2014

Aan Een echte Nijverdaller: Normaal gesproken heeft het geen zin om naar het verleden te kijken want dat is geweest. Ook heeft het geen zin om in de toekomst te kijken (mits u Nostradamus bent) want die moet nog komen. Kortom het heden is nu en dat is belangrijk. Ben het echter wel met u eens dat we er als dorp natuurlijk wel op vooruit gaan. Geduld is hierbij een schone zaak. Prettige dag

Een echte Nijverdaller schreef op 09-03-2014

Aan William S ..Bij deze kijk ik wel naar het verleden daar kunnen wij nog veel van leren , we moeten ook naar de toekomst kijken de generatie die na ons komt die boft maar, wat een plannen staan er nog opstapel, leuk om in zo,n dorp te wonen met alles binnen handbereik het betaald parkeren nemen we maar op de koop toe. Gr

William S. Burroughs schreef op 09-03-2014

Aan een echte Nijverdaller: U heeft gelijk we zijn ook zeker visionairs met oplossingen voor de lange termijn nodig ipv alles op de korte termijn. Wel moet het allemaal in het heden worden besloten opdat onze kinderen er ook van kunnen profiteren op lange termijn. Helaas komen we heden ten dagen niet om in visionairs. Wel in alles weg lachende politici. Kortom er is nog genoeg werk aan de winkel om langs de weg te timmeren.

wil schreef op 09-03-2014

beste mensen, het zijn de gemeenteraadsverkiezingen en niet de verkiezingen van plaatselijk belang nijverdal (als die er ooit komt). Betaald parkeren is maar een zeer klein punt in alle grote taken waar de gemeente verantwoordelijk voor is. Het is van belang om te weten waar de partijen staan als het gaat om vraagstukken als jeugdzorg, armoedebeleid etc. Daar gaat in de toekomst het grootste deel van het geld naar toe. Oh ja, en natuurlijk naar alle grote projecten van deze gemeente.

Uw reactie

Naam:
Bericht: